Tayland kripto paralarla ilgili taslak kararnameyi onayladı
Tayland kripto paralarla ilgili taslak kararnameyi onayladı

Tayland kripto paralarla ilgili taslak kararnameyi onayladı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Tayland kripto paralarla ilgili taslak kararnameyi onayladı. Tayland kabinesi, kripto para ve ilk para teklifleri (ICO’lar)’ni düzenlemek için bir taslak kararnameyi onayladı. Dijital varlıkların tanımı önceki taslaktan değiştirildi ancak vergi yapısı hala devam ediyor. Tüm kripto işletmelerinin kara para aklama ofisinden lisans ve rapor bilgileri alması gerekir.

Kripto paralara yönelik düzenlemeleri onaylayan Kraliyet Kararnamesi

Yerel medyaya göre, Tayland kabinesinde kripto para ve ICO’ları düzenlemek için bir kraliyet kararnamesi taslağı onaylandı. Maliye Bakanı Bay Apisak Tantivorawong, bakanlığın bu ayın başlarında önerdiği taslakta büyük bir değişiklik yapılmadığını ortaya koydu.

Yeni taslak kararnamesindeki tek önemli değişiklik, dijital varlıkların tanımlanması

Bangkok Post’un bildirdiğine göre, tek önemli değişiklik, dijital varlıkların tanımlanması. Bu, artık kripto paralar ve dijital tokenler, daha önceki taslakta belirtildiği gibi elektronik veriler gibi diğer varlıkları kaldırmakta. Kararnamenin yürürlüğe gireceği tarih Royal Gazete’de yayınlanacak.

Tayland kripto paralarla ilgili taslak kararnameyi onayladı
Tayland kripto paralarla ilgili taslak kararnameyi onayladı

“Yeni yasa kripto paralar, ICO’lar ve diğer dijital varlıklarla ilgili işlemleri yasaklamak değil, yatırımcıları korumak içindir.”

Bangkok Post, Bay Apisak Tantivorawong’un açıklamasını iletti:

Kara paranın aklanması, vergi kaçakçılığı ve suçun önlenmesi için kripto paralar ve dijital tokenlerin kapsamlı bir şekilde düzenlenmesi için yeni yasalar gerekli. Yeni yasa kripto paralar, ICO’lar ve diğer dijital varlıklarla ilgili işlemleri yasaklamak değil, yatırımcıları korumak içindir.

Tayland kripto paralarla ilgili düzenlemelerle, perakende yatırımcıları korumak istiyor

Tayland kripto paralarla ilgili düzenlemelerle, perakende yatırımcıları korumak istiyor. Bay Apisak Tantivorawong, bakanlığının ve Tayland Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC)’nun, dijital varlık borsaları, brokerler ve bayiler de dahil olmak üzere, tüm dijital varlık işlemlerinin ilgili yasalara tabi olması için yeni düzenlemeler üzerinde çalıştığını belirtti.

Thai Rath gazetesinde çıkan haberde, konuya yönelik şu açıklamalar yer alıyor:

Yatırımcılar veya dijital para birimi borsaları gibi tüm dijital para birimi işlerinde çalışanların, SEC veya yabancı para birimi satıcısından bir lisans almaları gerekiyor. Varlıkların kaynağını ve işlem miktarlarını, Kara Para Aklamayı Önleme Dairesine (AML) bildirmeliler. Hükumet, perakende yatırımcıları korumak istiyor.

Yeni taslakta, kripto para yatırımcılarına uygulanacak olan vergiler değişmeden kalıyor

Maliye Bakanlığı Yardımcısı Wisut Srisuphan, önceki taslakta önerilen kripto para yatırımcılarına uygulanacak vergilerin değişmeden kaldığını doğruladı ve sözlerine şunları ekledi:

Dijital varlık ile ilgili işlemler yapan yatırımcılar, yeni yasa yürürlüğe girdiğinde, %15 oranında katma değer vergisi (KDV), karşılığında %15 oranında stopaj vergisi ve bu yatırımlardan elde edilen gelirlerden sorumlu olacaklar. Perakende yatırımcılar dijital varlıklara borsa aracılığıyla yatırım yapması durumunda KDV ödemekten muaf olacak.

Tayland kripto paralarla ilgili taslak kararnameyi onayladı
Tayland kripto paralarla ilgili taslak kararnameyi onayladı

Sermaye kazancı olmayanlar sadece KDV ödeyecekler

Wisut Srisuphan ayrıca, sermaye kazancı olmayanların sadece KDV ödeyeceklerini de belirtti. Tayland Fintech Derneği başkanı Korn Chatikavanij, yeni vergi yasası hakkında yaptığı yorumda, şunları söyledi:

Yeni yasa tasarısı, vergi artırımından kaçınmak için yurtdışında faaliyetlerini kayıt altına alacak olan yurt içi girişimlerin büyümesini engelleyecek. ICO ihraççıları için maliyetleri ülkeye oranla daha yüksek olsa bile, yatırımlar Singapur’a kayabilir. Singapur, ICO’lardan fon toplamak için iyi bir konum ve sermaye kazançları vergisinden muaf. Bu nedenle piyasa ortamı, iyi fırsatlar sunan ICO’ların yatırımını desteklemekte.

Yasa tasarısı yürürlüğe girmeden önce, yatırımcıların görüşleri alınacak

Taslak kararname, yasa tasarısı yürürlüğe girmeden önce, yatırımcıların görüşlerini almak için 90 gün süreyle ICO ihraçcılarına verilecek. Bay Apisak Tantivorawong, piyasa katılımcılarının 60 gün makul bir süre olmadığını belirtmeleri nedeniyle bu sürenin 60 gün uzatıldığını belirtti. Bu arada, borsada işlem gören Jay Mart Plc’nin, 2 Temmuz’dan 2 Mayıs’a kadar JDA tokenini TDAX’a satılmasını ertelediği ve şirketin kraliyet kararının açıklanmasını beklediği belirtiliyor.

News.bitcoin

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin