Tayland ICO portalları konusunda açıklamalar yaparken şirketleri de uyardı
Tayland ICO portalları konusunda açıklamalar yaparken şirketleri de uyardı

Tayland ICO portalları konusunda açıklamalar yaparken şirketleri de uyardı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Ülkenin ana kripto para birimi düzenleyicisi olan Tayland Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), ülkede ICO portalları ve lisanlarını işleme sokmak için başvuruda bulunan şirketlerin sayısını açıkladı.

ICO portalları denetime giriyor

Tayland SEC’ten Praopon Senanarong’un açıklamasına göre ICO portalları için altı başvuru gözden geçirildi ve bu yılın dördüncü çeyreğinde onaylanması bekleniyor. Ayrıca, resmi olarak başvurusu yapılmamış 12 portal daha bulunuyor.

Ayrıca SEC, eylül ayında ICO’ları ve ICO portallarını denetlemek için ICO uzmanları ve SEC temsilcilerinden oluşan bir komite kurdu.

SEC, geçtiğimiz hafta DB Hold Plc ile ilgili yatırımcılardan şirket ile ilgili soruları aldıktan sonra hisse ve yatırımların onayını talep eden bir kamu uyarısı yayınladı.

Soruşturmadan sonra SEC, şirketin yatırımcıları şirket hisseleri ve pre-ICO tokenleri için sosyal medya aracılığıyla 500 milyon baht (yaklaşık 15,346,130 ABD Doları) talep ettiğini tespit etti.

DB Hold Plc’nin tokenlar konusunda yetkili olmadığını vurgulayan SEC, şirketin bu konuyla ilgili tüm faaliyetleri durdurması emredildi. Sonrasında tekrardan hiçbir şirketin yeni tokenler çıkarmak için yetkili olmadığını belirtti.

Jmart Plc, Tayland Borsası’nda token yayınlayan ilk şirket. Şirket Jfincoin’i yan kuruluşu Jventures Plc aracılığıyla kuruldu. Mgr Online’un bildirdiğine göre çok fazla çaba gösterilmesine rağmen, para biriminin değeri şubat ayındaki 6,60 baht (~ 0.20 $) seviyesine fırlamasına rağmen 6 ay içinde yaklaşık 1,70 baht’a kadar (~ 0,05) düştü.

Yatırımcıların güveninin kaybolmasındaki ana nedenlerden biri eski Jventures yöneticisinin yüksek seviyeli bir Bitcoin sahtekarlığı davasında yer alması olduğu düşünülüyor.

Şirket şimdi yeni bir plan hazırladı. Jmart, Tayland Bankası ve SEC’ten kendi Jmart mağazalarından başlayarak mağazalarda yapılan ödemeler için Jfincoin’i kullanmak için izin istedi. Onaylanması halinde, bu tokenler için ülkede yapılan ödemelerde kullanılabilecek ilk yasal hareket olacak.

Jfincoin’in planları 2020’e kadar uzanıyor. 2019’un başlarında Blockchain ağları ve akıllı kontratlara; devamında e-cüzdan ve kripto cüzdan uygulamalarına adım atacaklar. 2020’de ise gözlerini Büyük Veri ve Makine Öğrenmesi konularına dikmişler.

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebooksayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

news.bitcoin

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin