Balinaların satışlarına rağmen Bitcoin 60.000 dolar üzerinde kalmaya devam ediyor
Balinaların satışlarına rağmen Bitcoin 60.000 dolar üzerinde kalmaya devam ediyor

Tayland borsası kripto olmadan dijital varlık ticaretini başlatmak istiyor – peki ama nasıl?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Tayland borsası, yeni dijital varlık ticaret platformuna kripto para birimlerinin dahil edilmesini istemiyor.

Kripto varlığı istenmiyor

Tayland Borsası veya SET, 2021’in ikinci yarısında bir dijital varlık ticaret platformu başlatmayı planlıyor. Ancak bu borsa kripto para birimlerini içermeyecek.

The Bangkok Post “Yakın dijital varlık ticareti” başlıklı bir raporun ilk bakışta bölgedeki endüstri için yükseliş gibi göründüğünü, ancak borsanın kripto para birimlerini dahil etmek istemediğini belirtiyor:

“SET, kripto para birimlerinin ürün niteliklerini karşılamadığını ve kara para aklamayı kolaylaştırırken borsanın ‘yüksek güven’ borsası imajına zarar verebileceğini söylüyor.”

Borsa, onaylı şirketlerin varlık destekli tokenlarını listelemek için üç kriter belirledi; ilk olarak token, yatırımcıların “değer üzerinden analiz edebilecekleri” bir dayanak varlığa sahip olmalıdır. “Ekonomik faaliyetleri destekleyen değerli bir ürün” olmalı ve ürün “topluma ve çevreye fayda sağlamalıdır”.

SET ile blockchain projelerinde yakın bir şekilde çalışan Kasikorn Bank’ın bir kolu olan Kasikorn Business Technology Group (KBTG), yeni piyasaya giren ürünlerin tedariki ve taramasından sorumlu olacak.

SET başkan yardımcısı Kitti Sutthiatthasil, Bitcoin gibi kripto para birimlerinin belirlenen kriterlerin hiçbirini karşılamadığını söyledi. Kara para aklamayı büyük bir endişe olarak gösterdi ve döviz istikrarının da ihmalin nedeni olduğunu söyledi:

“Tayland güçlü bir ekonomiye sahip. Enflasyon düşük kaldığından ve Bank of Thailand’ın bahtı istikrarlı tutmaya yönelik önlemleri geçmişte işe yaradığından, SET’in şu anda kripto para birimlerini desteklemek için hiçbir nedeni yok.”

Gerçekte, turizme büyük ölçüde bağımlı olan Tayland’ın ekonomisi, Covid-19 salgını ve Krallık’ın büyük ölçüde yabancılara kapalı olması nedeniyle son 12 ayda tahrip edildi.

Tayland borsasına şekil verilmesi

İlgili bir haberde, Tayland’ın en büyük kripto varlık borsası Bitkub’a, son ralli sırasında bir dizi uzun kesintinin ardından Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu tarafından şekillendirilmesi talimatı verildi.

The Bangkok Post’a göre Bitkub masaüstü ticaret platformu, mali düzenleyicinin Kasım ayında kripto düzenlemelerini revize eden bir emri üzerine 19 Ocak Salı günü kapatıldı. Mali düzenleyici, ticaret faaliyetindeki ani artışlar nedeniyle bu ay platformu üç kez çökerten sorunları düzeltmesi için firmaya beş gün süre verdi.

Bitkub şu anda hesap hacmi ve günlük ticarete göre Tayland piyasasında %97 paya sahip. Şirket, Ocak ayının ilk haftasında toplam aktif hesap sayısının neredeyse 800.000’e yükseldiğini, hacimlerin ise günlük 50 milyon dolara kadar yükseldiğini bildirdi.

cointelegraph


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin