Tatilinizi Bitcoin ile yapmak istemez misiniz? Karşınızda Hostel Bitcoin!
Tatilinizi Bitcoin ile yapmak istemez misiniz? Karşınızda Hostel Bitcoin!

Tatilinizi Bitcoin ile yapmak istemez misiniz? Karşınızda Hostel Bitcoin!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Brezilya doğal güzellikleri ve sıcak havasıyla her zaman tatil seçimleri için önde gelen isimlerden olmuştur. Şimdi ise tatile çıkmaya bir sebep daha var. Brezilyalı mimar, mühendis ve bir Bitcoin meraklısı olan Alessandro Santos, kısa bir süre önce São Paulo’nun Paraty şehrinde “Hostel Bitcoin” adında kripto para temalı bir hostel açtı.

Hostel Bitcoin
Hostel Bitcoin

Hostel Bitcoin

Bu hostelde kahvaltıdan ve turlara kadar hostelin tüm hizmetleri, kripto para olarak ödenebiliyor. Hostel sahibi şimdilik sadece Bitcoin ödemelerini kabul ediyor ama yakın zamanda XRP ve XMR’de alacaklarını söylüyor. Mühendis ayrıca yakın zamanda Bitcoin satmayı planladığını da açıkladı fakat bir gizlilik anlaşmadı nedeniyle bu konu hakkında konuşmuyor.

Hostel Bitcoin adı verilen hostel 16 Ağustos’ta müşterilerine kapılarını açtı ve aynı gün odalar hemen rezerve edildi. Santos üç yıldır Paraty’de yaşıyor ve bölgeyi ziyaret eden çoğu turistin kripto paralarla ilgilendiğini fark ettikten sonra hostele yatırım yapmaya karar verdi.

Her gün bu turistlerle birkaç cipin geçtiği şelalenin güzergâhı üzerinde çalışıyorum ve temaya verdikleri dikkat azdır. Bazıları hostelin fotoğraflarını çekebilmek için burada duraklıyorlar.

Santos’un hedefi, kripto para ekosisteminin büyümesine yardımcı olmak. Yatırım kararı, kripto para birimi girişimleriyle de motive edilmiş.

Yerel bir hareketin öncüsü

Santos hostelini bölgedeki diğer işletmelerin de kripto para ödemelerini kabul etmesine yardımcı olan harekete bir öncü olarak görüyüor. Eğer hosteli başarılı olursa, diğer restoranların ve hostellerin de kripto para ödemelerini kabul edeceğine inandığını söylüyor. Üst düzey bir konaklama fırsatı diyemesek de en azından yapmaya çalıştığı şey kripto para dünyası için gerçekten çok önemli. İnsanların Bitcoin’e güveninin artmasında ve diğer kripto paraların adının duyulmasında büyük bir role sahip bu tarz girişimler. Umarım yakında ülkemizde de böyle şanslar elde edebiliriz.

Brezilya’da Bitcoin giderek yaygınlaşıyor. Ülkenin futbol takımlarından ikisi son zamanlarda kripto inovasyonu Inoovi ile ortaklıklar imzalaması ve Huobi’nin ülkeye adım atması bu hareketin öncülerinden biri.

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebooksayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

ccn

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin