Tasfiyeler artıyor: Kripto para birimleri büyük bir riskle karşı karşıya
Tasfiyeler artıyor: Kripto para birimleri büyük bir riskle karşı karşıya

Tasfiyeler artıyor: Kripto para birimleri büyük bir riskle karşı karşıya

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto para birimleri, Federal Rezerv’in bu yıl 14 Aralık’ta öncekilerden daha düşük bir faiz artırımını açıklamasının ardından ikinci gün kayıp yaşadı.

Fed, şu anda ABD’de 40 yılın en yüksek seviyesinde olan enflasyonu azaltmak için bu yıl dört kez faiz oranlarını 75 baz puan artırdı. ABD Merkez Bankası bu kez faiz oranlarını 50 baz puan artırdı. Bu hamle, Fed’in agresif faiz artışını 2023 yılında da sürdürebileceğini gösteriyor.

Piyasalar, önümüzdeki 2023 yılında belirsizliğe işaret edebilecek haberlere tepki gösterdi. Yayın sırasında, kripto pazarının çoğu kırmızıda kaldı ve birkaç kripto para birimi %5 ile %10 arasında kayıplar bildirdi.

Bitcoin, son 24 saatte %3,1 düşüşle 17.000 dolar seviyesinin altına düştü.

Coinglass verilerine göre, tüm pazarda yaklaşık 112 milyon dolarlık tasfiye bildirildi ve çoğunluğu Bitcoin ve Ethereum oluşturuyor. Ethereum, 24 saatlik daha büyük kayıplar nedeniyle Bitcoin’den daha fazla tasfiye yaşadı.

İkinci en büyük kripto para birimi Ethereum (ETH) yaklaşık 41 milyon dolarlık tasfiye gerçekleştirirken, Bitcoin (BTC) kabaca 33 milyon dolar bildirdi. XRP (XRP) ve Cardano (ADA) sırasıyla 1.61 milyon dolar ve 1.27 milyon dolarlık tasfiye gördü.

Bu yazı yazılırken, XRP %4,17 düşüşle 0,363 dolardan işlem görüyor. Cardano’nun ADA’sı da aynı şekilde %5,41 düşüşle 0,285 dolardan işlem görüyor. Ethereum ayrıca 1.210 dolardan işlem gördüğü için %5 kayıp kaydediyor.

u.today


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin