NFT ile ev satışı yapıldı
NFT ile ev satışı yapıldı

Tarihte bir ilk: NFT yoluyla ev satışı gerçekleşti

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Florida’da bir ev, dijital token olarak satılan ilk ABD gayrimenkulü olarak tarihe geçti. Ev, NFT olarak çevrim içi bir açık artırma yoluyla satılıyor.

NFT yoluyla açık artırma

Gayrimenkul teknolojisi şirketi Propy, Gulfport, Fla.’daki evini NFT olarak satacağını ve mülkün mülkiyet haklarını 650.000 dolardan başlayan fiyatlarla alıcısına ulaştıracağını duyurdu. Satış ayrıca Floridalı bir sanatçı tarafından yapılmış özel bir duvar resmini de içerecek.

NFT’ler, yalnızca dijital içeriğin gelişmiş gizliliğini ve özel mülkiyetini oluşturan dijital belirteçlerdir. Koleksiyon olarak kabul edilirler ve son derece değerli olabilirler ve çoğunlukla sanat eseri ve dijital içerik satmak için kullanılmıştır.

Bununla birlikte Propy, müzayede kazananının Florida’daki yaklaşık 2.000 metrekarelik eve sahip olan ABD’li bir kuruluşa sahip olacağını söylediğinden, geleneksel NFT yöntemi Florida’da başlayarak değişiyor.

İşlem süreci çok kolaylaştı

Satıcı Leslie Alessandra, hem gayrimenkul hem de kripto para birimlerine hevesli bir yatırımcı. Alessandra, “Blockchain teknolojisinin hem endüstri hem de verimlilik ve insani nedenler için faydalarına inanan” Floridalı bir yerli.

Alessandra’nın mülkü, ayrı bir misafir bahçesi süiti de dahil olmak üzere beş yatak odası ve üç banyosu olan İspanyol esintili bir mülk olarak tanımlanıyor. Ayrıca Meksika Körfezi’nin yakınında, St. Pete Plajı’nda yer alıyor.

Propy, NFT’ler aracılığıyla mülk satmanın faydalarının, ev sahiplerine ve emlakçılara ödenen telif ücretlerini ve ayrıca tipik olarak kripto sahibinin getirilerinin küçük bir yüzdesini somut bir gerçek dünya varlığına yatırmasıyla sonuçlanan kolay bir işlem sürecini içerdiğini söylüyor.

NFT’ler son dönemde pek çok şeyi satmak için  kullanıldı. Gayrimenkul de listeye katılmış oldu.

thehill


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin