Üst düzey analist Mati Greenspan: “Bitcoin 250 bin dolara yükselecek.”
Üst düzey analist Mati Greenspan: “Bitcoin 250 bin dolara yükselecek.”

Tarih tekerrür ederse, bu grafik Bitcoin (BTC) boğalarını uyandıracak

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kasım ayının ortalarında fiyat çöküşüyle ​​sonuçlanan 2018 Bitcoin (BTC) selloff, önceki yıllarla paralellikler çiziyor. Bu da, felaket döneminin yakında olup olmayacağını merak eden bir grafik gözlemcisi ile aydınlanıyor.

“Bitcoin’in uzun vadeli yükseliş trendine tepki vermesi yakın.”

2014-2015 ayı piyasasında olduğu gibi, Bitcoin fiyatının büyük bir kısmı silindi. 2015’in ilk iki haftasında, Bitcoin toparlanmaya başlamadan önce %43 oranında düşerek 178 dolara geriledi. Bu ayın 25’inde sona eren iki hafta içinde, Bitcoin değerinin %45’ini kaybetti. Fundstrat Global Advisors’ta teknik strateji uzmanı Rob Sluymer, konuya yönelik şu açıklamayı yapıyor:

2018’de ortaya çıkan sıçramaların aksine, haftalık RSI (göreceli güç endeksi), BTC’nin son ayı piyasasının 2015’in başından bu yana seyrettiği düşük seviyelerde seviyelerde ve bu BTC’nin, uzun vadeli yükseliş trendine tepki vermesinin çok erken kanıtlarını gösteriyor. Büyük çapta aşağı yönlü hareketler 2018 yılına kadar devam ediyor.

Bitcoin 2013-2018
Bitcoin 2013-2018

Bitcoin (BTC) ölü kedi sıçraması mı yoksa gerçek ralli mi yaşıyor?

Sluymer’in meslektaşı ve Fundstrat’taki yönetici ortağı Tom Lee, bir aşamada Bitcoin’in 15.000 dolara düşmeden önce yıl sonuna kadar 25.000 dolara ulaşacağını tahmin ediyor. Ama tarih kendini tekrar ederse, Lee’nin tahminleri doğru olabilir ancak bu durum biraz erken gerçekleşebilir.

2015’in ardından düşük altı ayda bir Bitcoin, bir canavar boğa kaçışını kesmeden ve kademelendirmeden önce sıkı bir işlem aralığında salındı ​​ve bu durum %1000 oranında artışla sonuçlandı. Fiyat 2017’de 20.000 dolara yakın bir zamanda tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı. CrackedMarket’ten Ziedins, Bitcoin satışını henüz sona ermediğini ve 3.500 dolarlık bir zıplamanın kısa ömürlü olmasını bekliyor. Ziedins konuya yönelik şu açıklamayı yapıyor:

Büyük olasılıkla bu yardım mitingi bizi önümüzdeki hafta ya da iki haftada 5 bin doların üzerinde tutacak. Ama bu bir ölü kedi sıçramasından başka bir şey değil ve Bitcoin hala uzun vadede yatırım yapamaz.

Rob Sluymer: “Fiyatın dipte olduğunu söylemek için çok erken.”

Son kazançlar sadece ölü kedi sıçrama değil. Bazı trader’lar düşüş devam etmeden önce küçük yardım rallileri bekliyor. Sluymer, konuya yönelik şu açıklamayı yapıyor:

Beklentimiz, BTC’nin 2019 yılının ortalarına kadar uzanması muhtemel olan çok çeyrek dipleme sürecinin kurulmasının çok erken aşamalarında olduğu. Ancak fiyatın dipte olduğunu söylemek için çok erken.

Marketwatch

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin