Tanınmış oyun şirketi gözünü NFT sektörüne dikti
Tanınmış oyun şirketi gözünü NFT sektörüne dikti

Tanınmış oyun şirketi gözünü NFT sektörüne dikti

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Önceki NFT projesiyle kayda değer bir başarı elde eden video oyun şirketi Square Enix’in NFT oyun pazarına açılmayı planladığı bildirildi.

Square Enix, token ekonomileri ile merkezsiz oyunlara odaklanmak istiyor. Şirket, daha fazla insan merkezsiz içeriklerle ilgilendikçe bu token ekonomilerinin tutunmaya devam edeceğine inanıyor.

Japon oyun şirketi NFT alanında ilerleyecek

Bu yılın başlarında Square Enix, Blockchain alanına ilk adımını attı. Şirket, LINE NFT pazarı üzerinden sınırlı sayıda Million Arthur NFT dijital çıkartma sattı. Yakın tarihli bir yatırımcı ilişkileri sunumuna göre, NFT projesi, Square Enix IP’lerinin NFT olarak satılıp satılamayacağını görmek için tasarlanmış bir konsept kanıtı projesiydi.

Million Arthur NFT çıkartmaları 14 Ekim 2021’de piyasaya sürüldü. Hem Million Press çıkartma seti hem de bireysel karakter çıkartma setleri tamamen tükenmiş durumda. İlk NFT projesinin başarısı, Square Enix’i varlıklarının ve IP’lerinin NFT pazarı için uygun adaylar olduğuna ikna etti. İleriye dönük olarak, şirket tam bir ticarileştirme aşamasına geçmeyi planlıyor. Bu yeni yol haritası, token ekonomileri ile Blockchain oyunlarına odaklanmayı da içeriyor.

Square Enix, NFT’leri dikkate alan tek video oyunu şirketi de değil. Nisan ayında Sega, Double Jump.Tokyo ile ortaklaşa NFT satmaya başlayacağını da duyurdu. NFT’ler ve Blockchain, özellikle zararlı karbon emisyonları nedeniyle geçen yıl oldukça fazla tartışmaya neden olmuştu.

Square Enix nedir?

1975 yılında kurulan ve 2003 yılında yeniden markalaşan Square Enix, bir video oyun şirketidir. Japonya merkezli şirket, bugüne kadar dönemine damga vurmuş pek çok oyuna imza attı.

Bu oyunlar arasında Final Fantasy, Hitman, Life is Strange, Just Cause, Marvel’s Avengers ve Tomb Raider gibi kült projeler yer alıyor. Şirket hisselerinin %80’i Square şirketine ait.

siliconera


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Nazilli mutlu son

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin