ABD'de 90 milyon dolarlık kripto fonu dolandırıcılığının suçu bu kişi tarafından kabul edildi
ABD'de 90 milyon dolarlık kripto fonu dolandırıcılığının suçu bu kişi tarafından kabul edildi

Tanınmış fon yöneticisi 30 yıla kadar hapisle karşı karşıya! Peki neyle suçlanıyor?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Tanınmış bir kripto para birimi fon yöneticisi, ABD federal mahkemesi tarafından ciddi bir suçlamayla karşı karşıya. İddiaya göre, kripto fonlarına yatırım yapmak isteyen yatırımcılardan 5 milyon dolar alan yönetici, yüksek getiri vadediyor. Ancak yöneticinin bir Ponzi programı yürüttüğü ve şu anda 30 yıla kadar hapisle karşı karşıya olduğu bildirildi.

Kripto fon yöneticisi, Ponzi çalıştırdığı için tutuklandı

ABD Adalet Bakanlığı (DOJ) Jeremy Spence’in tutuklandığını ve Manhattan federal mahkemesinde hileli bir kripto para birimi planında suçlandığını duyurdu. Rhode Island, Bristol’da yaşayan 24 yaşındaki genç aynı zamanda “Coin Signals” olarak da biliniyor.

DOJ, Spence için “Emtia dolandırıcılığı ve havale dolandırıcılığı suçlarıyla işlettiği çeşitli kripto para birimi fonları için fon talep eden bir kripto para birimi trader’ı” dedi ve ekledi:

Spence, bu kripto para birimi fonlarıyla bağlantılı olarak yanlış beyanlarda bulunduktan sonra 170’den fazla bireysel yatırımcıdan 5 milyon doların üzerinde kripto para aldı.

Yüzde 148 getiri elde etmiş

ABD’li avukat Audrey Strauss, sanığın “%148’e varan getiri elde ederek yatırımcıları kripto para birimi yatırım dolandırıcılığına kandırdığını” söyledi. Ancak, yatırım havuzları sürekli olarak para kaybetti.

FBI Sorumlu Müdür Yardımcısı Sweeney, Spence’in “planını devam ettirmek için başkalarına ödeme yapmak için yeni yatırımcılardan gelen parayı kullandığını, yani tipik bir saadet zinciri göstergesi” olduğunu belirtti.

Adalet Bakanlığı’na göre, Kasım 2017’den Nisan 2019’a kadar Spence, yatırımcılardan oluşturduğu ve yönettiği birkaç kripto para birimi yatırım fonu talep etti. Yatırımcılar, kendileri için fonlara yatırım yapması için ona “Bitcoin ve Ethereum gibi kripto para birimlerini transfer ediyordu”. DOJ şunları söyledi:

Bunların en büyüğü ve en aktif olanları “Coin Signals Bitmex Fund”, yani “CS Mex Fund”, “Coin Signals Alternative Fund”, diğer bir deyişle “CS Alt Fund” ve “Coin Signals Long Term Fund” idi.

news.bitcoin


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin