Kripto para borsalarının hacmi Mart ayında üst üste ikinci ay 1 trilyon doları aştı
Kripto para borsalarının hacmi Mart ayında üst üste ikinci ay 1 trilyon doları aştı

Tam 12 yıl oldu: Dünya Bitcoin’e “merhaba” dedi

service service
Share

Share This Post

or copy the link

12 yıl önce, Bitcoin teknik raporu, Satoshi Nakamoto tarafından bir cypherpunk, özgürlükçü ve siber güvenlik mühendisleri topluluğuna sunuldu ve daha sonra Nakamoto ortadan kayboldu.

On iki yıl önce, 31 Ekim 2008’de, cypherpunk’lardan, siber güvenlik mühendislerinden ve diğer programcılardan oluşan dar bir daire, Satoshi Nakamoto adlı isimsiz birinden bir e-posta aldı.

Bitcoin teknik raporu bir e-postayla geldi

Satoshi, mütevazı bir Bitcoin başlıklı yeni bir eşler arası elektronik ödeme sistemi sunduğu için daha sonra tarihe geçen 9 sayfalık bir belge sundu.

Bankalar veya finansal düzenleyiciler gibi üçüncü şahıslar gerektirmeyen bu sistem, her BTC sahibini, bilgisayarında / çevrimiçi cüzdanında / kripto borsasında özel anahtarlar tutarak kendi bankası yapabiliyordu.

Bitcoin’in kendisi, 3 Ocak 2009’da (şimdi bazı kripto meraklıları tarafından bir grup insan olduğuna inanılan) Satoshi Nakamoto’nun Bitcoin’in oluşum bloğunu çıkarmasıyla ortaya çıktı.

Tanıtım bülteninde şu ifadeler yer alıyordu:

“Tamamen eşler arası bir elektronik nakit sürümü, çevrimiçi ödemelerin bir finans kurumundan geçmeden doğrudan bir taraftan diğerine gönderilmesine izin verir.”

“İhtiyaç duyulan şey, güven yerine kriptografik kanıta dayalı, herhangi iki istekli tarafın güvenilir bir üçüncü tarafa ihtiyaç duymadan doğrudan birbiriyle işlem yapmasına izin veren bir elektronik ödeme sistemidir.”

Satoshi sırra kadem bastıktan sonra erken Bitcoin destekçileri

Bitcoin’in ilk destekçileri, erken BTC koduna katkıda bulunan Gavin Andresen, Nick Szabo ve Hal Finney idi. Gavin ile, ağı Satoshi’den destekleme meşalesini ilk alan kişi oldu.

Satoshi, ağın artık emin ellerde olduğunu kendisine e-posta ile gönderdikten sonra, diğer projeleri üzerinde çalışacağını ve temasa geçmeyi bıraktığını belirtti.

ABD’li bir girişimci Roger Ver, çevrimiçi mağazasında Bitcoin’i kabul etmeye başlayan ilk kişi oldu ve “Bitcoin Jesus” olarak tanındı.

Ünlüler Bitcoin’e mutlu yıllar diliyor

Charlie Sheen, Carole Baskin, David Hasselhoff ve diğer altı ünlü kişi, kripto şirketi Halborn tarafından Bitcoin’e Mutlu Yıllar demek için bir programda yer aldı.

Müzik yapımcısı ve rapçi RZA ve birkaç başka ünlü de onlara katıldı.

Kripto topluluğu bugün bu hamleyi kutluyor. CZ, Justin Sun ve diğer topluluk üyeleri Bitcoin’in 12. yıldönümü hakkında tweetler yayınladılar.

u.today


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin