Taklimakan Network 2
Taklimakan Network 2

Taklimakan Network, TN Crypto 100 Index’i tanıttı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

TN Crypto 100 Endeksi, Taklimakan tarafından, kripto para birimi sektöründeki finansal hizmetler alanında kullanılan izleme araçlarını uygulamak için oluşturuldu. Endeks, en büyük piyasa değerine sahip 100 kripto para biriminden oluşuyor. Taklimakan, bir endeks yaratarak kripto pazarının daha geniş eğilimlerini ve hareketlerini izlemeyi hedefliyor. Endeks, piyasa tutkunlarının volatilite ve eğilimleri takip edebilecekleri bir referans noktası oluşturacak.

Endeks ne için kullanılacak?

Endeks, bir piyasa dönüş parametresi, bir beta (veya volatilite) ölçümü ve bir alfa ölçümü hesaplamak için kullanılacak. Piyasa dönüş parametresi, TN Crypto 100’deki bireysel kripto para performansından türetilen TN Crypto 100’den gelen dönüşe dayanır ve bireysel kullanıcıların analitik değerleri hesaplamasını mümkün kılar.

Volatilite ölçümü, verilen bir kripto para biriminin getirilerinin dağılımının istatistiksel bir analizidir. Getiri varyansının karekökünden elde edilir. Genel olarak volatilite ne kadar düşük olursa, kripto para birimi daha caziptir. Alfa ölçümü, bir kripto para biriminin piyasa endeksi karşılaştırmasına göre ne kadar iyi performans gösterdiğini temel alır. Bu, bir kripto para biriminin pazarda fazla mı yoksa düşük performans mı gösterdiğini belirtir.

Bu nedenle, pozitif bir alfa, bir portföyün endeksten daha iyi performans gösterdiği, negatif bir alfanın ise referansın altında kalacağı ve endeks ortalamasına göre düşük performans gösteren bir portföy olduğu anlamına gelir. Örneğin, aşağıdaki denklemi kullanarak münferit bir portföyün benchmarkta nasıl performans gösterdiğini ölçmek için alfa’yı kullanabilirsiniz:

α = Rp – [Rf + (Rm – Rf) β]

Rp = Bir portföyün veya kripto para biriminin gerçek getirisi.

Rm = Market iadesi (TN Crypto 100’ün iadesi)

Rf = Merkez Bankası tarafından belirlenen risksiz oran.

Volatilite ya da beta ise, bir bütün olarak piyasaya göre bir kripto para biriminin sistematik riskini ölçer. Beta, bir kripto paranın geri dönüşlerinin kovaryansını ve TN Crypto 100 endeksinin 60 günlük bir periyotta TN Crypto 100 indeksinin getirisinin varyansı ile bölünmesiyle regresyon analizi yoluyla hesaplanır. Son günler, daha geri olanlara göre daha fazla etkiye sahip olacak şekilde ağırlığa sahip kılınıyor.

TN Crypto 100, ortalama piyasa volatilitesini ölçmek için kullanılır ve beta, piyasa ortalamalarına kıyasla bireysel bir kripto para biriminin volatilitesini belirler. 1’lik bir beta, pazarın eğilimini takip ettiği anlamına gelir ve bu rakamdan büyük bir sayı, kripto para biriminin, indeks ortalamasından daha uçucu (volatiliteye sahip) olduğu anlamına gelir.

Bu alfa ve beta göstergeleri, bireysel meraklıların belirli kripto para birimlerinin seyrini ve istikrarını belirlemesine yardımcı olacaktır. Ayrıca, Sharpe oranı olarak da bilinen alfa-to-beta (ödül-değişkenlik) oranını inceleyerek, performans ve kararsızlık artık herhangi bir kripto para meraklısı tarafından doğru bir şekilde analiz edilebilir.

Taklimakan ile karmaşık görünen tüm işlemler artık çok daha basit

Bu araçlar için keskin bir öğrenme eğrisi gibi görünse de, her gün finansal hizmetler sektöründe kullanılmaktadır. Yeni olan şu ki, Taklimakan şimdi bu araçları kripto para piyasasına getiriyor. Bu araçların değerini ve pratik uygulamasını daha iyi anlamak için daha fazla örnek ve eğitim materyali sağlamayı planlıyorlar.

Taklimakan Network hakkında daha fazla bilgi almak için platformun web sitesini ziyaret edebilirsiniz. Whitepaper’a ulaşmak için tıklayınız.

Taklimakan Network

FacebookTwitter – LinkedinInstagramMedium – RedditYouTube

Telegram SohbetiTelegram Kanalı

___________________________

Kripto Para Haber, yazıda geçen bilgilerden ve ilgili ürün ya da hizmetlerle ilgili hasar, kâr-zarar ya da kayıptan sorumlu değildir. Kripto Para Haber, yazıda adı geçen şirket, ürün ya da hizmetle ilgili okuyucuların özen göstererek kendi araştırmalarını yapmalarını önerir.

Sponsorlu makaleleriniz için iletişime geçebilirsiniz / contact us  

___________________________

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin