featured

Gözler üzerlerinde! İşte bu hafta takip edilmesi gereken 5 kripto para birimi

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto para piyasası lideri olan Bitcoin, bugün 40,000 dolar seviyesinin altına geriledi. Bu düşüş hareketini diğer altcoin’ler de izledi. Ancak her şeye rağmen ETH, LINK, BCH ve XMR gibi altcoin’ler bu hafta takip edilmeye değer.

BTC bugün 40,000 dolar seviyesinin altına geriledi ve piyasada genel olarak düşüş eğilimi hâkim oldu. Bu yazının yazıldığı sırada biraz toparlanmış gibi gözüken BTC ve ETH, LINK, BCH ve XMR gibi kripto para birimleri bu hafta yatırımcıları şaşırtabilir.

Bu yazının yazıldığı sırada piyasa genel olarak kırmızı renkte işlem görüyor. Bitcoin’in piyasa değeri 8 Nisan tarihinde 2 trilyon doların altına düştükten sonra, toplam kripto piyasa değeri %11’e yakın değer kaybetti. Şu anda ise 1,83 trilyon dolar civarında bulunuyor.

Kripto para piyasası, BTC’nin geçen haftanın büyük bölümündeki sakin hareketi nedeniyle büyük ölçüde hareketsiz kaldı. Bununla birlikte, konsolidasyondaki daha büyük pazarla, bazı altcoin’ler alım fırsatı sunuyor olabilirler.

İşte bu hafta takip edilmeye değer olan kripto para birimleri:

Bitcoin (BTC)

Bitcoin’in mevcut gidişatına bakıldığında analistler fiyatın, sağlam temellere rağmen dış faktörler ve piyasadaki yoğun satış baskısı tarafından yönlendirildiğine dikkat çekti.

BTC yüksek riskli bir bölgeye doğru ilerlerken, piyasa liderinin fiyatı geçen hafta neredeyse %5 oranında düştü. % 5’lik bir düşüş, volatil bir piyasada kulağa riskli gelmese de BTC 40,000 dolar olan psikolojik bariyerin altına düştüğünden, satış baskısı güçlendi.

kripto para BTC

5 Nisan’dan sonra, Bitcoin’in fiyatı daha düşük dipler yaptı ve 18 Nisan’da 38,536 dolara kadar düştü. Ayrıca, teknik göstergelerden RSI da bir düşüş gördü ve günlük grafikte aşırı satım bölgesine doğru ilerliyordu.

20 günlük EMA’daki düşüş ve RSI’nin negatif bölgeye doğru olan eğimi, bu yazının yazıldığı sırada ayıların daha avantajlı olduğunu gösteriyor. Eğer fiyat 39,100 doların altına düşerse, satış baskısı artabilir. Bunun sonucunda da fiyat, 37,500 dolar seviyesinde bulunan bir sonraki destek noktasına kadar gerileyebilir.

Ethereum (ETH)

En büyük altcoin olan Ethereum’un fiyatı bugün 3,000 doların altına geriledikten sonra bu yazının yazıldığı sırada biraz daha toparlanmış gibi görünüyordu. Günlük grafikte %5,14 oranında bir düşüş yaşayan ETH, piyasa liderinin hareketlerini yakından takip ediyor.

Piyasa değerine göre en iyi altcoin olan ETH, son iki hafta içinde %20’nin üzerinde bir fiyat düzeltmesinden geçerek son zamanlarda 2,880 dolara kadar düştü. ETH’nin fiyat düşüşü ve satış baskısındaki artış piyasa odaklıyken, protokolün Proof-of-Stake’e geçişinde gecikme daha da tetiklendi.

Eğer bir düşüş hareketi daha gerçekleşir ise fiyat, önümüzdeki hafta 2,570 dolar veya 2,160 dolar seviyelerinde bulunan destek noktalarına gerileyebilir. Bununla birlikte bu seviyelere bir düşüş yaşanması sonucunda, buralarda bir alıcı desteği ile karşılaşılabilir.

Önümüzdeki hafta, boğalar Ethereum’un önceki yükseliş trendini sürdürmesi için fiyatları 3,500 doların üzerine çıkarabilirse, yukarı yönlü ivme artacaktır.

Chainlink (LINK)

LINK’in fiyatı 5 Nisan’dan bu yana büyük bir düşüş trendinde. O zamandan beri altcoin’in fiyatı %25’e yakın değer kaybetti. 16 Nisan tarihinde fiyat küçük bir artış kaydederken, LINK boğaları daha yüksek seviyeleri sürdüremedi.

15 dolara seviyesine yakın güçlü satış hareketleri, LINK token’ının fiyatını düşüş trendi çizgisinin altına çekti. Chainlink’in mevcut fiyat düşüş eğilimi, LINK’in günlük RSI’sini aşırı satım bölgesine getiren Ocak 2022 düşüşünü andırıyor.

Bu yazının yazıldığı sırada ise altcoin, 13,81 dolar seviyesinden işlem görüyor.  Teknik göstergelerden günlük RSI aşırı satım bölgesinin üzerinde kalmaya devam etti. Eğer fiyat, 13 doların altına gerilerse düşüş derinleşebilir.

LINK’in fiyatı son 24 saatte %8,12 oranında bir düşüş kaydetti. Boğaların yakın vadede 15 doların üzerine çıkması kazanç sağlayabilir. Ancak ayılar kontrolü ele geçirirse fiyat 12,3 dolara geri düşebilir.

Bitcoin Cash (BCH)

Bitcoin Cash boğaları, 50 günlük SMA’yı 330 dolar seviyesinde savundu. Bu hareket, kripto para biriminin yönünün belirlenmesi konusunda çok önemli bir destek noktasıydı. Bununla birlikte, satış baskının artması durumunda fiyat bu destek noktasının da altına gerileyebilir.

Bu yazının yazıldığı sırada BCH, günlük %5’in üzerinde bir düşüş ile 339 dolar seviyesinden işlem görüyor. Haftalık grafikte %6’dan fazla artış kaydeden BCH için olumlu haberler de mevcut.

Eğer boğalar önümüzdeki hafta kontrolü ele geçirirse kripto para biriminin fiyatı 345 dolar seviyesinin üzerine çıkabilir.

Monero (XMR)

XMR, daha büyük pazarın son birkaç haftadaki düşüş momentumuna rağmen makul bir yükseliş yörüngesinde işlem görüyor.

Bu yazının yazıldığı sırada 255 dolar civarında işlem görüyor. Bu da son 24 saat içinde %5’in üzerinde bir değer artışı olduğuna işaret eder. Monero, 8 Mart tarihinde 278 dolara ulaşmasının ardından büyük ölçüde yükseliş trendeydi.

XMR’nin yükseliş trendi devam ederse, boğalar fiyatları kripto para biriminin karşılaşabileceği bir sonraki büyük direnç olan 280 dolar seviyesine itebilir. Bununla birlikte, ayılardan gelen aşağı yönlü bir baskı, kripto paranın fiyatını yakın vadede 233 dolara çekebilir. Şimdilik, alıcıların hâkimiyet kazanmasıyla XMR için bir yükseliş trendi daha makul görünüyor.

FxEmpire


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin