Tahminleri tutan analist uyardı: Bitcoin 14.100 doları kırarsa bu sürpriz hamleyi bekleyin!
Tahminleri tutan analist uyardı: Bitcoin 14.100 doları kırarsa bu sürpriz hamleyi bekleyin!

Tahminleri tutan analist uyardı: Bitcoin 14.100 doları kırarsa bu sürpriz hamleyi bekleyin!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin, geçtiğimiz gün güçlü bir yükseliş yaşadı ve dün tuttuğu 13.500 dolar seviyesini geçmeye devam etti. Son 24 saatin en yüksek noktasında, önde gelen kripto para birimi 14.100 dolara kadar yükseldi.

Bitcoin için 14.000 ve 14.100 dolar seviyeleri izleniyor

Satış siparişleri 14.000 doların üzerinde yoğunlaştığı için ralli de aniden durdu. Bu durum 14.100 dolarlık zirvelerden 13.500 dolara hızlı bir düşüş ile sonuçlandı. Bitcoin şu anda 13.800 dolardan işlem görüyor ve önümüzdeki günlerde daha da yükselebileceğine yönelik ciddi bir kamuoyu oluşmuş durumda.

Analistler şu anda izlenecek anahtar seviyeler olarak 14.000 ve 14.100 doları izliyor. 14.100 dolar Bitcoin’in cumartesi günü zirveye çıktığı yer olduğu için ayrı bir öneme sahip.

14.100 dolar kesin olarak aşılırsa ters kapitülasyon görülebilir

Tanınmış bir kripto para birimi analisti, eğer kripto para birimi 14.100 doları desteğe çevirebilirse, bunun “ters kapitülasyon” ile sonuçlanacağını söylüyor. Başka bir deyişle, Bitcoin bu seviyeyi desteğe dönüştürmeyi başarırsa, büyük olasılıkla çok daha sert bir yükseliş görecek.

Bu tahmini yapan analist, tarihsel olarak doğru tahminleriyle biliniyor. Kendisi Bitcoin’in önde gelen borsalarda 3.500 dolara kadar düştüğü Kara Perşembe sırasında, mayıs veya haziran ayına kadar V şeklinde 10.000 dolara dönüş çağrısı yapmıştı. Sadece aylar sonra Bitcoin bu yolu izledi.

Bitcoin rallisinin yakın vadede nerede biteceği tam olarak belli değil ancak analist kısa süre önce aşağıdaki grafiği paylaştı.

2012 ortasından bu yana Bitcoin fiyat grafiği
2012 ortasından bu yana Bitcoin fiyat grafiği

Yukarıda bahsedilen analistin beklediği gibi Bitcoin’in tekrar patlama olasılığını artıran kısa bir sıkışma muhtemel.

ByBt tarafından paylaşılan piyasa verilerine göre, şu anda neredeyse tüm büyük kripto borsalarının fonlama oranları negatif. Fonlama oranı, gelecekteki fiyatın spot piyasa fiyatı civarında kalmasını sağlamak için long pozisyonların short pozisyonlar ödediği yinelenen ücrettir. Negatif bir fonlama oranı, uzunlardan daha agresif short’lar olduğu anlamına gelir ve shor’ların pozisyonlarını kapatmaya teşvik edilmesi nedeniyle genellikle kısa sıkışıklıklar ile sonuçlanır.

Bu arada Facebook, Bitcoin ile ilgili paylaşımları yeniden sansürlemeye başladı. Ayrıntılar için buradaki haberimizi okuyabilirsiniz.

bitcoinist


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin