Sybil saldırısı nelerdir?
Sybil saldırısı nelerdir?

Sybil saldırısı nedir? Nasıl önlenir?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Sybil saldırıları, günlük hayatta çok yaygın. Her yerde oluyorlar, ama fark etmiyorsunuz bile. Blockchain’ler sybil saldırılarını nasıl engeller? Sybil saldırısı nelerdir?

Sybil saldırısı nelerdir?

Dışarıda tehlikeli bir dijital dünya var. Güvenlik ve antivirüs yazılımı, herhangi bir ağ için önemli. Çünkü güvenliğiniz bir Sybil saldırısında bozulabilir.  Bir ağdaki bir node birden fazla kimlik talep ettiğinde, bir güvenlik tehdidi türü olan Sybil saldırısı ortaya çıkar.

Bir Sybil saldırısında, saldırgan çok sayıda sahte kimlik oluşturarak eşler arası bir ağın itibar sistemini altüst eder ve onları orantısız olarak büyük bir etki elde etmek için kullanır. Bir itibar sisteminin bir Sybil saldırısına karşı savunmasızlığı, ne kadar ucuz kimliklerin üretilebileceğine, itibar sisteminin bir güven zincirine sahip olmayan varlıklardan gelen girdileri kabul etme derecesine bağlı.

Orantısız kontrol

Bir Sybil saldırısının, tek bir varlığa aşırı etkisi var, çünkü bu varlık birçok takma adı kontrol eder. Sahte Reddit hesaplarında hakkında her zaman belirli bir şirket ya da amaç adına yayın yapan haberleri duyuyoruz. Amazon satıcıları dünyanın dört bir yanındaki hesaplardan sahte yorumlar alabilir. Bu takma adların algılanması ve kaldırılması zor.

Facebook’taki seçim ve Amazon‘daki sahte incelemeler yeterince kötü olsa da bir Bockchain veya dosya aktarım ağına karşı başarılı bir Sybil saldırısı, kötü oyuncuların ağ üzerinde kontrolü orantısız bir şekilde etkilemesine izin verecek. Bu sahte kimlikler ağda algılanırsa, çeşitli teklifler adına oy kullanabilir veya ağdaki bilgi akışını kesebilir.

Sybil saldırılarını önleme

Sybil saldırılarını önlemek zor bir sorun. Merkezi sistemlerde, genellikle Sybil direncinin kriptografik güvencesini sağlamayan buluşsal yöntemler aracılığıyla önlenirler. Örneğin, merkezi bir varlık belirli bir IP’nin belirli bir zaman aralığında belirli sayıda kullanıcı hesabından daha fazlasını oluşturamamasını gerektirerek Sybil saldırılarından kaçınmaya çalışabilir.

Bir Sybil saldırısını azaltmanın ilk yolu, yeni bir kimlik oluşturmanın maliyetini yükseltmek. Kimlikler, varlıklar ile bire bir oranında eşlenebildiğinden, çok fazla kimlik oluşturmak için kaynağı yoğunlaştırmanın bir yoluna ihtiyacımız var. Bununla birlikte, birçok meşru nedenlerle birden fazla kimlik çalıştırmak isteyebilirsiniz. Kaynak paylaşımı, güvenilirlik ve anonimlik, bir eş ağda birden fazla kimlik oluşturmak için iyi sebepler.

Bitcoin’de blok oluşturma kabiliyeti, işin ispat mekanizmasıyla elde edilen hesaplama gücüyle orantılı olmasını gerektirerek, Sybil saldırıları önlenir. Bu şekilde, bir rakibin kaç blok üretebileceği konusu sınırlı. Bu, Sybil esnekliğinin güçlü şifreleme garantileri sağlar.

Coincomments

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin