Alwaleed bin Talal bitcoin
Alwaleed bin Talal bitcoin

Suud Prensi: ”Bitcoin, Enron Gibi Çökecek”

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Sayısız Prens ve milyarderin olduğu Suudi Arabistan kurucusu Kral Abdülaziz Alsaud’un torunu Prens Alwaleed bin Talal, dünyanın sayılı zenginleri arasında yer alıyor. Suud Prensi: ”Bitcoin, Enron gibi çökecek” dedi.

Daha önce servetini abartarak Forbes’in en büyük milyarderler listesine girmesiyle gündeme gelen prensin birçok alanda yatırımı var ancak Bitcoin trenini kaçırmış görünüyor.

Jamie Dimon’la hem fikirler

CNBC‘ye konuşan prens şöyle dedi:

“Bu Bitcoin olayına inanmıyorum. Sanırım bir gün patlayacak. Bence o da Enron’dur “dedi.

Yeni ve başarılı teknoloji trendleri erken görmesiyle ünlenmesine rağmen prens, Bitcoin’in başarısızlığının kesin sebebinin merkezi bir yönetim otoritesinin olmamasından kaynaklandığını söyledi. Bu açıdan Chase CEO’su Jamie Dimon ile ortak noktaları var .

“Bu hiç mantıklı değil. (Bitcoin) Birleşik Devletler Federal Rezerv’in veya herhangi bir merkez bankasının gözetiminde değildir. Ben buna hiç inanmıyorum. Jamie Dimon’la hemfikiriz. “

Neden Enron’a benzetiyor?

Enron, sahtekârlık örneğiydi, yanıltıcı bir tablo için muhasebe boşluklarını kullanan bir şirket, yönetimle bağdaştırılan denetçiler ve yöneticilerin ve yöneticilerin kusurlarına karşı koyan bir Yönetim Kurulu. Bu sistematik dolandırıcılık sonucunda Enron’un iflası ve o tarihte dünyadaki en büyük beş denetim firmasından biri olan Arthur Andersen’in dağılması oldu.

Hileli bir şirketle, yerinden yönetim bir para birimi (anonim) arasında aslında bir benzerlik yoktur. Prens, Enron’un hisse fiyatının 90 $ ‘dan 1 $’ ın altına düştüğü için, Bitcoin fiyatının çökeceğine inanıyor.

Bitcoin, bazı kuruluşları tehdit ediyor

Jamie Dimon ve Prens Alwaleed’in fark etmediği (veya gerçekleştirmek istemediği), merkezi bir yönetim makamının kontrolü dışındakinin, Bitcoin’in zayıflığı değil, tam aksi gücünün olmasıdır. Çin ve Rusya da dahil olmak üzere otoriter hükümetlerin , borsaları kapatarak ve katı düzenlemeler önermek suretiyle Bitcoin’i dağıtmaya çalıştıklarını gördük . Bitcoin, insanların kendi paralarını kontrol etmesine izin vererek kuruluşları tehdit ediyor. Wall Street telifli ve Ortadoğu prenslerinin onu aşağı indirecek kadar tehdit altında oldukları şaşılacak bir şey değil.

cointelegraph

 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin