Sui nedir? Sui ön satışa nasıl katılınır?
Sui ön satışa nasıl katılınır?

(SUI) Sui nedir, Sui ön satışa nasıl katılınır?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto para haber – Sui nedir? Sui (SUI), ilk katman blok zinciri olarak düşük gecikme süresi ve yüksek verimlilik ile çalışır. Gerçek zamanlı işlem tamamlama özelliği sayesinde, DeFi ve GameFi gibi on-chain kullanım senaryolarında önemli bir aday olur. Blok zinciri ağı, hızlı ve güvenli işlem yürütmesi için önde gelen bir programlama dili olan Rust ile geliştirilmiştir. Rust aynı zamanda, diğer yüksek hızlı blok zincirlerinden biri olan Solana’nın da programlama dilidir.

Sui‘nin kurucusu kimdir?

Sui’nin kurucu ekibi, Ethereum ağının altyapısını oluşturan ekiplerden oluşur. Kurucular arasında Evan Cheng (Ethereum’da geliştirme başkanı), Adeniyi Abiodun (Meta’da eski CTO), Sam Blackshear (Meta’da eski operasyon başkanı), George Danezis ve Kostas Chalkias yer alır. Ayrıca, Sui’nin danışmanları arasında Ethereum Vakfı’ndaki Solidity baş geliştiricisi Christian Reitwiessner, Ethereum ve Parity Technologies Ltd.’nin kurucularından Gavin Wood ve University College London’ın Blockchain Teknolojileri Merkezi’nden Justin Drake bulunmaktadır.

Mysten Labs’in Kuruluşu

Mysten Labs, Sui blok zinciri ağının arkasındaki şirkettir. Şirket, yüksek profilli kripto risk sermayesi fonlarından biri olan a16z’nin desteğiyle Aralık 2021’de 36 milyon dolarlık Seri A yatırım turunda yatırım alarak başladı. Daha sonra, 300 milyon dolarlık bir Seri B yatırım turu gerçekleştirildi ve şirketin değeri 2 milyar dolara yükseldi.

Mysten Labs’in Yatırımcıları

Jump Crypto
Apollo
Binance Labs
Franklin Templeton
Coinbase Ventures
Circle Ventures
Lightspeed Venture Partners
Sino Global
Dentsu Ventures
Greenoaks Capital ve O’Leary Ventures.

Sui Neden Farklı?

Sui, farklı bir konsensüs ve işlem tamamlama mekanizması kullanarak diğer katman bir blok zinciri alternatiflerinden ayrılmayı hedefliyor. Sui blok zinciri, dikey ölçeklendirme yerine yatay ölçeklendirme sistemini kullandığı için yüksek verimlilikle çalıştığını belirtiyor ve bu özelliği rakiplerinden ayıran bir özellik olarak öne çıkıyor.

Sui, çoğu işlemin birbiriyle ilgisi olmadığını kabul ederek çalışır. Her düğümün her işlemi doğruladığı bir model yerine, düğümlerin sadece kendileri için önemli olan verileri işlediği bir yöntem izler. Sui buna “nesne-merkezli model” adını verir ve zincir verilerinin hesap adresleri yerine nesnelere odaklandığı bir yapı kullanır. Bu, geleneksel blok zinciri modelini ilgisiz işlem akışlarına özetler ve düğümlerin işlemleri bireysel olarak doğrulamasına olanak tanır.

İlk olarak, gönderen, bağlı doğrulayıcılar tarafından kontrol edilen tüm işlemleri dağıtır. Çoğunluk kabul ederse, bu veriler göndericiye geri gönderilir ve gönderen doğrulayıcılara teslim eder. Burada sahiplik; NFT veya kripto para birimi gibi bir adrese ait olabilir, NFT’nin bir parçası olan başka bir NFT gibi bir nesneye ait olabilir veya AMM havuzları gibi paylaşılan bir sahiplik olabilir.

Bu yapı sayesinde Sui, oyun, mesajlaşma servisleri, sosyal ağlar ve merkezsiz kimlik platformları gibi sektörlere yönelik NFT hedeflerini belirliyor.

Sui ön satışa nasıl katılınır?

Sui ön satışı, Bybit, Kucoin ve Okex kripto borsalarında yapılacaktır. Sui ön satışı, topluluk ön satışı ve herkese açık ön satış olmak üzere iki kademede yapılacaktır. Topluluk ön satışına 1 Şubat 2023 tarihinden önce Sui discord’unda yer alan kişiler katılabilecek.  Topluluk ön satışına katılabilen yatırımcılar için Sui alım fiyatı 0.03$ ve en fazla alım miktarı da 1500 Sui olarak belirlenmiştir.

Herkese açık Sui ön satışında ise listeleme fiyatı 0.10$ iken en fazla alım miktarı ise 10.000 Sui olarak belirlenmiştir. Herkese açık Sui ön satışına katılan yatırımcılara %8 ilk gönderim sonrası kalan Sui tokenler 12 ay eşit şekilde gönderilecektir. Sui ön satışa katılabilmek için yukarıda belirtilen borsaların tümünde KYC2 doğrulaması yapma şartı vardır.

Bybit borsası Sui ön satışı için yalnızca topluluk ön satışını desteklemektedir. Sui ön satışı için kayıt tarihi 18 – 24 Nisan arasındadır. Sui alım fiyatı 0.03$ ve en fazla alım miktarı 1500 Sui’dir.

OKX borsası her iki Sui ön satış modeline de destek vermektedir.  Topluluk ön satış fiyatı 0.03$ ve en fazla alım miktarı 1500 Sui ve kayıt tarihi 23-24 Nisan.
Herkese açık Sui ön satışına katılanlar için Kayıt tarihi: 16-24 Nisan. Sui fiyatı 0.10$ ve en fazla alım miktarı 10.000 Sui’dir. Alınan Sui tokenlerin ilk gönderimi %8’den sonra kalan tokenler 12 ay eşit şekilde gönderilecektir.

OKX borsasından Sui ön satışına katılabilmek için hesabınızda tuttuğunuz OKB token miktarına göre çekiliş bileti kazanırsınız. 1 OKB 4 adet çekiliş bileti. Biletler ise çekilişle verilir. Ne kadar çok biletiniz olursa o kadar çok çekiliş hakkı kazanırsınız. Sui ön satışa katılan yatırımcıların çekiliş bilet sayıları 20-22 Nisan tarihlerinde hesaplarında tuttukları OKB miktarlarına göre hesaplanır. Biletlere alım hakkı çıkması durumunda anlık OKB fiyatıyla takas edilir, bilet çıkmayan yatırımcıların OKB token değeri iade edilir.

Kucoin borsası da aynı şekilde her iki Sui ön satış modelini de desteklemektedir. Topluluk ön satışı fiyatı: 0.03$ ve en fazla alım hakkı: 1500SUI. Kayıt tarihi: 18 – 24 Nisan. Herkese açık Sui ön satışı fiyatı: 0.10$ En fazla alım hakkı: 10.000 SUI. %8’lik ilk gönderim sonrası 12 ayda eşit bir şekilde kilitler açılacak. Kayıt Tarihi: 15 – 24 Nisan. Alım hakkı yatırımcıların hesaplarındaki USDT, USDC, BTC, ETH ve KSC token miktarına göre bilet ile belirlenir.
Biletler çekiliş usulüne göre verilir. 1 bilet 10.000Sui alabilmenizi sağlar. Çekiliş sonunda bilet çıkan yatırımcıların spot hesaplarındaki 1000USDT’lik token varlığı otomatik olarak 10.000 Sui tokene dönüştürülür.

Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


(SUI) Sui nedir, Sui ön satışa nasıl katılınır? Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin