Şu an kripto yatırımı yapmak mantıklı mı? Nelere dikkat edilmeli?

Şu an kripto yatırımı yapmak mantıklı mı? Nelere dikkat edilmeli?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – 2020 yılından sonra kripto paralara olan ilgi büyük ölçüde arttı. Bunun en büyük nedeni ise Bitcoin’in 2017 yılından sonra daha büyük bir ATH yapması oldu. Neredeyse 100.000 dolara doğru giden bir yapı oluştu. 2021 yılında gelen büyük bir FOMO ile ilerleyiş ciddi manada arttı.

Kripto yatırımı için insanlar genelde FOMO’ya kapılıyor. Korkunun yoğun olduğu zamanda ise alımların daha az hatta hiç olmadığı geçmişten bu yana görüldü. 2021 yılında boğa döneminin olmasıyla beraber alımlar daha istekli oldu. Ancak bu süreç 2022 yılında azaldı.

Ayı sezonu 2022 yılında kendini çok sert hissetirdi. Şirketlerin iflas etmesi ve büyük projelerin çökmesi yatırımcının güvenini sarstı. Fakat bu süre zarfında kripto yatırımı yapmak için daha iyi bir strateji uygulamak mümkün.

Kripto yatırımı için 4 önemli kıstas

Yatırımcılar, kripto para birimlerine yatırım yapmak için fonlarını çeşitli dijital varlıklar arasında alternatif oluşturmalıdır. Potansiyel olarak daha az değişken kripto para birimleri ile birlikte Bitcoin gibi bazı uçucu ancak yüksek ödüllü varlıkları içermelidir. Yatırımcılar, portföyü koruyarak alternatifli bir sepet oluşturabilir. İşte kripto yatırımı için 4 önemli nokta:

Yarar

Kripto paraların kullanım durumlarını teknik incelemede okumalısınız. Bazı yüksek kaliteli kullanım durumlarına veya daha fazla kullanım durumu için büyük potansiyele sahip olması, yatırımınız için bir artıdır. Aynı şey tersi için de geçerli olur.

Whitepaper

Kripto yatırımı yaparken projelerin Whitepaper’ına muhakkak göz atılmalı. Kripto para kullanımları ve hedefleri, teknik incelemede, onu destekleyen teknolojiyle birlikte ayrıntılı olarak ele alınır. 

Kripto gelişmeleri

Piyasa ile ilgili her türlü gelişmeler her zaman takip edilmeli. Özellikle de Hype’ın olduğu durumlarda yatırımlar buna göre şekillenebilir. Ancak unutmayın Blockchian teknolojisi ekosistemin temelidir.

Piyasa kapitalizasyonu

Ekosistem içinde yaşanan gidişat yatırım yapma noktasında önemli bir karar verme aşaması olacaktır. Şu anda hangi kripto para birimlerinin en yüksek sırada yer aldığına ek olarak değerlerinin eğrisini gösterecektir. Kripto para fiyatları üzerinde etkisi olan küresel olayları takip edin. Kripto yatımı için bu iyi bir fikir verebilir. 

coingape


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin