Stellar: SDF, 2021 için en önemli öncelikleri açıkladı, akıllı sözleşme işlevini inceliyor
Stellar: SDF, 2021 için en önemli öncelikleri açıkladı, akıllı sözleşme işlevini inceliyor

Stellar: SDF, 2021 için en önemli öncelikleri açıkladı, akıllı sözleşme işlevini inceliyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Stellar Development Foundation (SDF), 2020’de ağın büyümesi ve ana başarıları hakkında bir rapor sundu. 10’dan fazla ülkeye genişleyen ve önemli personel büyümesiyle SDF, Stellar Lumens blok zincirinin getireceği yeni kullanım durumlarını barındırmaya odaklandı.

SDF CEO’su Danielle Dixon, geçtiğimiz yıl elde edilen başarıların 2021’de uzatılmasını ve daha da genişlemesini sağlamak için uygulayacakları stratejiyi de paylaştı. Dixon, 3 stratejik sütunu vurgulayarak sürdürülebilir kullanım örneklerini barındırmak, Stellar’ın sağlam bir ağ ve kullanıcının güvenini kazanmak için çalışıyor dedi.

Dixon, SDF’nin sütunların her biri için somut hedefleri olduğunu belirtti. İlk olarak, platformda çalışan ana kullanım durumları desteklenerek ve kategorize edilerek Stellar ağının sağlamlığı güçlendirilecek. Stellar, bunu, ağ teklifleriyle “teknik ihtiyaçlarına yanıt vererek” ve Stellar ekosisteminin Horizon olarak bilinen istemciye dönük API sunucusunda “gerekli” değişiklikleri yaparak gerçekleştirmeyi hedefliyor. SDF’nin CEO’su şunları söyledi:

Ekosistemdeki diğer katılımcılarla birlikte çalıştıkça ve bu kullanım durumlarının sayısı gitgide daha fazla geliştirildikçe bu ihtiyaçları (kullanım durumlarının) dikkate almaya devam edeceğiz.

SDF ayrıca Stellar tabanlı merkezi olmayan borsa (DEX) için likiditeyi geliştirmeye odaklanacak. Dixon, topluluğun bu noktada sürekli olarak iyileştirme çağrısında bulunduğunu ve bu nedenle “onları dinliyoruz” dedi. SDF, DEX ile kullanıcı deneyimini iyileştirmeye daha yüksek öncelik verecektir.

Bu anlamda DEX, Stellar Lumens blok zincirinde bir DeFi ekosisteminin gelişiminin başlangıcı olabilir. XRP Ledger, Cardano, IOTA ve diğer DLT’lerin üzerine geliştirilen akıllı sözleşmeler trendiyle Dixon, Stellar’ın bunu takip edebileceğini belirtti:

Ekosistemden, akıllı sözleşmelerin nasıl entegre edileceğine ve otomatik pazar yapıcıları nasıl ve ne şekilde entegre etmemiz gerektiğine dair birkaç önerimiz var. Bu seçenekleri araştırmak ve başka değişikliklerin önerilip önerilmeyeceğini değerlendirmek istiyoruz. Bu, 2021 için en önemli önceliklerimizden biridir.

Stellar Lumens, yeni kullanım alanlarına uyum sağlamak için ölçeklenecek

Dixon’ın da açıkladığı gibi, Stellar kullanım senaryolarının büyümesi ağda artan talep yaratıyor. Sonuç olarak, SDF, blok zincirinin “artan” kullanım durumlarını ve kullanıcıları idare edecek şekilde ölçeklenebilmesini “sağlayacaktır”. Dixon, özel defter Sidenet’in geliştirilmesinin tamamlanmasını kutladı:

Bu, tarihsel olarak toplulukla birlikte çalıştığımız birkaç projenin sonucudur. Bunu yeni entegrasyonlara ve kullanım durumlarına hazırlık olarak ikinci katman teknolojisi olarak bir araya getireceğiz. Bu yıl daha fazlasını görmeyi bekleyin.

Amerika Birleşik Devletleri’nde SDF, kripto ve blok zinciri endüstrisine uygun politika ve düzenlemeleri savunacak. Böylelikle Stellar Lumens, ABD politikasında “daha çok tanınacak” ve kendi arka bahçesinde istikrarı teşvik etmede aktif bir rol oynayacak.

Stellar’ın geliştirme stratejisinin son ayağıyla ilgili diğer bir konu, kurumsal fonla daha fazla katılımcının ağa çekilmesi olacaktır. Benzer şekilde, SDF, Stellar Lumens ile ağ entegrasyonunun sağlanmasında müttefikler kazanmak için hükümetlere ve finans kurumlarına yakın danışmanlık firmalarıyla yeni ilişkiler kurmayı hedefliyor.

crypto-news-flash


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin