Stellar Lumens (XLM)
Stellar (XLM), protokol güncellemesinden sonra % 100 fiyat artışı ile uyanıyor

Stellar Lumens (XLM) nedir ve neden ilk 10 kripto para arasında yer alıyor?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Özünde Stellar Lumens (XLM), Ripple’ın doğrudan bir rakibi. İkisi arasındaki temel farklardan biri Stellar kâr amacı gütmeyen bir şirket iken, Ripple bir kâr şirketidir. Bu yazıda, Stellar’ın tam olarak ne olduğu ve pazardaki en büyük 10 kripto para birimi arasında neden yer aldığını tartışacağız.

Stellar Lumens’in (XLM) amacı

Popüler inanışın aksine, Stellar geleneksel bir kripto para birimi değil. Parayı hızlı bir şekilde ve çok düşük bir ücret karşılığında taşımak için tasarlanmış bir dijital varlık. Ripple’a benzer şekilde Stellar Lumens (XLM),  ağırlıklı olarak bankacılık sektörünü hedefler. Her ikisi de aynı fikirleri paylaşıyorlar: bankacılık endüstrisi ile çalışmak yerine, onu devirmek ve yıkmak. Kişiselleştirilebilen ödeme altyapıları, havale, cep ödemeleri, mikro havale işlemleri ve düşük bütçeli finans hizmetleri için kullanılabilir.

Stellar Lumens (XLM) projesi ve sektöre faydaları

Bankacılık sektörünü bilinçli bir şekilde hedefleyerek, Stellar’ın bir çok temel fayda sağlaması gerekiyor. Daha hızlı işlem hızı, ödemeleri 2-5 saniyede çözecek. Çok düşük ücretlerle birleştiğinde, dünyanın her yerinde havale hizmeti sağlayıcıları için etkili bir teknoloji olabilir. Ağ aynı zamanda kendini yerel Stellar teknolojisini ve süreçteki özelliklerini miras alan yeni uygulamalar geliştirmeye de teşvik ediyor.

Son başarıları

Stellar’ın bugün bulunduğu yere birkaç faktör çarptı. Kripto para birimi piyasa sıralaması, her şeyden önce spekülasyondan etkilenmesine rağmen, şirket geleneksel finansa olan ihtiyacı birçok farklı yolla etkin bir şekilde birleştiriyor. Stellar Ortaklık Hibe Programı bu konuda ilginç bir örnek. Stellar ağındaki şirketlerden teklifleri kabul ediyor. Bir teşvik olarak, hibeler, devam eden ağ büyümesinden çok fazla fayda sağlamak için yerel XLM para birimindeki şirketleri ödüllendirecek.

Ayrıca çoğu için bir T takip edilen Stellar 2018 yol haritası da var. SDEX’in lansmanı bu özel ekosistem için çok büyük bir dönüm noktası. Stellar’ın üzerine inşa edilen merkezi olmayan bir borsa üzerine odaklanıyor. Ayrıca, genel likiditeyi iyileştirmek için Stellar tabanlı ICO tokenleri için günlük işlem sunmayı planlıyor.

Büyük kripto para birimlerine benzer şekilde Stellar, kendi Lightning Network uygulamasını da alacak. Bu, daha iyi ölçeklenebilirlik, geliştirilmiş ağ güvenliği ve ağ performansında genel bir artış sağlayacak. Havale ve cep ödemeleri ile mücadele eden bir proje için, bu tür gelişmeler gereksiz bir lüks değil.

Stellar Lumens’in yol haritası

Pek çok insan Stellar’a alışmaya başladı, çünkü bir noktada ticaret yoluyla ücretsiz XLM aldılar. Stellar, kripto para birimi sahiplerine bilerek tanıtılarak, bu sektördeki yerini hızla sağlamlaştırdı. Tüm bu zor iş, Stellar’ı çok farklı bir pazar peşinde koşarken, kripto para piyasasının ilk 10’una yerleştirdi. Henüz Ripple’a rakip olmaya bile yakın değil, ama “rekabet” daha fazla zaman ilerledikçe ısınacak.

Nulltx

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin