Stellar 2022 yol haritasını yayınladı: Stellar ağını büyük yenilikler bekliyor
Stellar 2022 yol haritasını yayınladı: Stellar ağını büyük yenilikler bekliyor

Stellar 2022 yol haritasını yayınladı: Stellar ağını büyük yenilikler bekliyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Akıllı sözleşmeler yakında XLM ağında da hayat bulacakken, Stellar DeFi’yi MoneyGram aracılığıyla genişletmeyi planlıyor.

2022 için yeni yayınlanan bir yol haritasında Stellar (XLM), 2021 yılının bir sonraki hedeflerine dair yön sağladığını belirtiyor. Bu nedenle, 2022 stratejisinin bir parçası olarak, kâr amacı gütmeyen bir kuruluş olan Stellar Development Foundation’ın (SDF) Stellar’da akıllı sözleşmelerin geliştirilmesini destekleme taahhüdünü ortaya koyduğunu belirtiyor.

Stellar Teknik Strateji Başkan Yardımcısı Tomer Weller şunları söyledi:

“Stellar’da DeFi’yi bir sonraki seviyeye taşıyoruz. Akıllı sözleşmeler, giriş engelini azaltacak ve geliştiricilerin protokol değişiklikleri olmadan güveni en aza indirilmiş yeni işlevler oluşturmasına olanak tanıyacaktır.”

Stellar blok zincirine ulaşması amaçlanan akıllı sözleşmelerle XLM, akıllı sözleşmelerin etkinleştirilmesiyle Ethereum, Polkadot, Cardano ve Cosmos gibi platformlara katılacak.

Akıllı sözleşmeler, genellikle, aracılara veya boşa zaman harcamadan bir sözleşmenin uygulanmasını otomatikleştirmek için kullanılır.

AMM DeFi işlevi 2021’de kullanıma sunuldu; bu nedenle, DeFi Stellar için pek yeni değil. Bununla birlikte, sınır ötesi token, MoneyGram gibi küresel bir açık ve kapalı çıkış ağına doğrudan erişim sağlayarak DeFi teklifini genişletmeyi amaçlıyor.

2021’de küresel ödeme devi MoneyGram, Stellar ile ortaklığını duyurdu ve böylece kriptodan nakde dönüşüm sağlayacak.

Akıllı sözleşmelere nelerin girebileceği ve beklenen lansman tarihiyle ilgili olarak Tomer Weller, “Akıllı sözleşme dilleri ve VM’ler için hem mevcut hem de kendimizinkini geliştiren çeşitli seçenekleri araştırıyoruz. Ana düşüncelerimiz şunlardır: güvenlik, ölçeklenebilirlik ve adil erişim.”

Tarihte, ”2022’nin sonuna kadar tam özellikli bir test ağı hedefliyoruz. Sonunda, ekosistem Stellar’da akıllı sözleşmelerin açılıp açılmayacağına ve ne zaman açılacağına karar verecek” diyor.

Stellar 2022 yol haritasını yayınladı

Stellar (XLM), 2022 yol haritasının üç stratejik yapı taşı etrafında oluşturulduğunu açıklıyor:

Birincisi, artan ağ ölçeklenebilirliği ve ağ yeniliği. Bunu, ağ kapasitesini bir büyüklük sırasına göre genişleterek ve güvenden bağımsız inovasyon sağlayarak başarmayı umuyor.

İkincisi, daha fazla ağ katılımını etkinleştirmek. Bunu, ekosistem geri bildirimini ve uzun vadeli bir Stellar stratejisine dahil ederek, ekosistem bağlılığını ve sahipliğini artırarak ve yeni katılımcıları çekerek başarmak istiyor.

Üçüncüsü, gerekli araştırmayı yaparak çeşitlilik ve kapsayıcılığı talep etmek ve teşvik etmek.

u.today


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin