Starbucks ve McDonald’s Çin’in dijital yuan testlerini veto etti
Starbucks ve McDonald’s Çin’in dijital yuan testlerini veto etti

Starbucks ve McDonald’s Çin’in ulusal dijital para birimini kullanabilir!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Restoran devleri Starbucks, McDonald’s ve Subway’in Çin’in merkez bankası dijital para birimini test edebileceği bildiriliyor.

Yerel medya kuruluşu InterChain Pulse, Xiong’an New Area’da düzenlenen dijital para biriminin pilot tanıtım toplantısı hakkında münhasıran bilgilendirildiğini açıkladı.

Starbucks, McDonald’s ve Subway Çin’in ulusal dijital parasını kullanabilir

Xiong’an New Area yönetim komitesinin reform ve geliştirme bürosu tarafından düzenlenen toplantıya çeşitli dijital para araştırma ve geliştirme kurumlarının yanı sıra pilot yatırımcılar da katılmaya davet edildi.

Habere göre davet edilen pilot satıcılar arasında Starbucks, McDonald’s ve Subway de yer alıyor. Çin’in popüler köfte dükkanı Qing-Feng Baozi zincirinin de listede olduğu bildirildi.

Diğer katılımcılar arasında dört büyük ticari bankanın Xiongan şubelerinden temsilciler bulunuyor. Bu bankalar Çin Sanayi ve Ticaret Bankası, Çin Ziraat Bankası, Çin Bankası ve Çin İnşaat Bankası. Ayrıca Tencent ve Alipay temsilciler de davetliler arasında.

Xiong’an New Area’daki pilot programlar ağırlıklı olarak gıda ve perakende şirketlerini hedef alıyor.

Para birimiyle ilgili çalışmalar son dönemde hız kazandı

Son haftalarda Çin’in ulusal dijital para birimi hakkında bazı yeni gelişmeler ortaya çıktı. Geçen hafta, Çin Tarım Bankası ve Çin Bankası dijital yuan için bir cüzdan uygulaması başlatmıştı. Çin merkez bankasından bir yetkili ayrıca bazı devlet bankalarının dört şehirde (Shenzhen, Suzhou, Xiong’an New Area ve Chengdu) dijital para birimi iç testleri yaptığını da doğruladı.

Yetkili ayrıca, dijital para biriminin 2022 Kış Olimpiyatları etkinliğinde de kullanılabileceğini ve 2021’in ortasında lansman gerçekleştirilebileceğini belirtti.

Çin merkez bankası 2014 yılından bu yana dijital yuanı araştırıyor. Bu yılın başlarında merkez bankası dijital para biriminin sorunsuz bir şekilde ilerlediği ve üst düzey tasarımının tamamlandığı söylenmişti. Ancak resmi lansman tarihi halen bilinmiyor.

theblockcrypto

Ünlü yatırımcılardan halving öncesi için dikkat çeken Bitcoin tahminleri


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin