Starbucks ve McDonald’s Çin’in dijital yuan testlerini veto etti
Starbucks ve McDonald’s Çin’in dijital yuan testlerini veto etti

Starbucks ve McDonald’s Çin’in dijital yuan testlerini veto etti

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Starbucks ve McDonald’s gibi Amerikan fast food devlerinin Çin’in dijital yuan testlerine katılmadığı bildirildi.

Dijital yuan bir süredir yoğun biçimde test ediliyor

Haber ajansı Sina Finance tarafından 14 Ekim’de yayımlanan bir habere göre, Çin’in merkez bankası dijital para birimi (CBDC), öncelikle perakende ve yiyecek-içecek endüstrisini içeren “küçük ölçekli” bir pilot uygulama gerçekleştiriyor.

Bildirildiği üzere, Çin’in CBDC testlerinin bir parçası olduğu söylenen bir dizi yabancı yatırımcı, aslında şu ana kadar ödeme için dijital yuan kullanmadı.

Dijital yuanın pilot uygulamasını yapan büyük Çin şehirlerinden biri olan Xiong’an’ın CBDC pilot çalışmasına Starbucks, McDonald’s, Subway ve UnionPay’in bulut projesi Unmanned Automated Supermarket dahil 19 şirketin katıldığı bildirilmişti.

Amerikalı şirketler testlere katılmıyor

Ancak Sina Finance’e göre, bu şirketlerin hiçbiri şu ana kadar dijital yuan testlerine katılmadı ve yalnızca WeChat, Alipay ve QuickPass aracılığıyla dijital ödemeleri kabul ediyor.

Firmaların hiçbiri dijital yuanın test edilmesiyle ilgili resmi açıklama yapmadı. Starbucks ve McDonald’s, Cointelegraph’ın taleplerine de henüz yanıt vermedi.

Çinli yetkililer, ilk dijital yuan testlerini Nisan 2020’de başlattı. 5 Ekim’de, Çin merkez bankası, para biriminin ilgili cüzdanlarının Nisan ve Ağustos 2020 arasındaki işlemlerde 162 milyon dolarlık işlem gerçekleştirdiğini duyurdu. Para birimini tanıtmak için merkez bankasının ayrıca 1,5 milyon dolarlık bir piyango yaptığı biliniyor. Son haberlere göre piyangoya başvuran kişi sayısı 2 milyonu geçti.

Bu arada milyar dolarlık bir varlık yöneticisi, 10.000 Bitcoin satın aldıklarını duyurarak tüm dikkatleri üzerinde topladı. Ayrıntılar için buradaki yazımızı okuyabilirsiniz.

cointelegraph


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin