Starbuck kripto para ödemelerini kabul etmeye başlıyor
Starbuck kripto para ödemelerini kabul etmeye başlıyor

Starbucks, kripto para ATM’si olarak hizmet verebilir

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Starbucks’ın 2019 yılının başlarında, Bitcoin ile ödemeleri kabul edebileceği yönünde iddialar vardı. Ancak Starbucks basında çıkan haberleri reddetti. Şimdi ise söylentilere göre Starbucks, kripto para ATM’si olarak hizmet verebilir.

Starbucks, kripto para ATM’si konumunda olabilir

Son günlerde söylentiler, 2019’da Starbucks’ın müşterilerine Bitcoin’i ödeme yöntemi olarak kabul etmek yerine Bitcoin’i ABD dolarına çevirme şansı vereceğini ileri sürüyor. Yani Starbucks, kripto para birimi ATM’si olarak hizmet verecek. Amerika Birleşik Devletleri’nde şu anda 4 binden fazla ATM bulunduğunu da hatırlamak gerekiyor.

Dünya çapında yaklaşık 27.000 mağaza ile Starbucks günde ortalama 13 milyon müşteriye ev sahipliği yapıyor. 13 milyon insanın her biri 5 kahve aldığını düşünürsek, Starbucks’ın günde 70 milyon dolar sattığını görüyoruz. Bu, yılda yaklaşık 25 milyar dolar anlamına geliyor. Ancak, Bitcoin henüz dünya çapında geniş bir kitle tarafından kabul edilmedi. İnsanlar Bitcoin’i kafa karıştırıcı buluyor çünkü kullanım ve depolamadaki nominal para birimlerinden çok farklı.

Starbucks ile kripto paralar daha fazla benimsenecek

Starbucks müşterilerilerinin %1’inin Bitcoin’i ABD dolarına çevirerek kahve aldığını varsayalım. Bu, kripto paralarının piyasa değerinde 250 milyon dolarlık bir artışa ve istikrara yol açacak. Tüm bunlar, dünya çapında kripto paralarının daha fazla benimsenmesine yol açacak.

Intercontinental Exchange’in (ICE) Bitcoin vadeli platformu Bakkt, lansmanın geçtiğimiz haftalarda erteleneceğini açıkladı. Bakkt’ın 12 Aralık’ta piyasaya sürülmesi bekleniyordu, ancak platform, kullanıcılarına daha fazla zaman vermek için bu tarihi 24 Ocak 2019’a erteleyeceğini duyurdu. Bakkt platformundaki kullanıcılar, Bitcoin ile pozisyonlarını kapatabilecekler.

Coincomments

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin