Japonya’daki bir banka, First Bank Coin (FBC) stablecoin’ini başlatıyor
Japonya’daki bir banka, First Bank Coin (FBC) stablecoin’ini başlatıyor

Stablecoin’ler dünyasına bir yenisi ekleniyor: First Bank Coin (FBC)

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Japonya‘nın Toyama şehrinin ilk bankası, devlete ait bir kripto para birimini piyasaya sürmeye başladı. Tüm detaylar henüz yayınlanmamasına rağmen, stablecoin’in Japon yeniyle bire bir oranında destekleneceği teyit edildi. Stablecoin’in ismi First Bank Coin (FBC) olarak açıklandı.

Japonya’daki bir banka, First Bank Coin (FBC) stablecoin’ini başlatıyor

First Bank Coin’inin Ekim 2019’dan itibaren ticari olarak satışa sunulması bekleniyor. Satıcılar ve trader’lar sıfır ücretli havale ve ödeme seçeneklerine erişim fırsatına sahip olacak. Ayrıca, banka merkezindeki mağazalar FBC’de ödeme kabul edecek.

Toyama’nın ilk bankası, bir stablecoin çıkartmayı ilk keşfeden kurum değil. Japonya’nın en büyük bankası Mitsubishi UFJ Financial Group zaten kendi stablecoin‘inin testlerinin son aşamasında. Genel merkezde MUFG stablecoin’ini ödeme olarak kabul eden bir mağaza var.

FSA, stablecoin’leri kripto para olarak kabul etmiyor

Japon Finansal Hizmetler Dairesi (FSA) geçtiğimiz günlerde, daha fazla finansal kurumun kendi başlarına çıkardığı stablecoin’leri para olarak kabul etmediğini şu sözlerle açıkladı:

Prensip olarak, yasal para birimleri tarafından desteklenen stablecoin’ler Ödeme Hizmetleri Yasası’na dayalı olarak sanal para birimleri kategorisine girmiyor.

Cryptodisrupt

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin