Bitcoin’in yükselişinin arkasında stablecoin girişleri olabilir…

Stablecoin varlıklarında çöküşün ana nedeni: USDN, USDD, UST, USDT daha niceleri tepetaklak oldu!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Terra’nın UST’sinin çöküşü, kripto piyasası duyarlılığını ciddi şekilde düşürdü. Ne destek ne teknik analiz işe yarar oldu. Terra, stablecoin alanının geleceği hakkında ciddi tartışmalara yol açtı. UST haftanın başlarından bu yana dolara sabitlenmesini es geçti. 

Kurucu Do Kwon ve Luna Vakfı Muhafızlarının düzeltici önlemleri ve kayıplarını telafi etmek için ise çok az şey yaptı. Yatırımcı Do Kwon ve ekibini oldukça öfkeli.

Dünyanın en büyük stablecoini olan Tether (USDT) de satış baskısı altında kaldı. Kimine göre kripto dünyasına büyük bir operasyon çekildi. 1 dolarlık sabit fiyatının %4’ten fazla altında işlem görüyor. Bu zayıflık, hükümetlerin kripto para birimi endüstrisinde daha sıkı düzenlemeler yayınlamak için bunu bir örnek olarak kullanabileceği yönündeki spekülasyonları artırdı.

Hükümetler stablecoinleri yasaklayacak mı?

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), bu son çöküşün ardından stablecoin ihracına daha fazla kısıtlama getirebilir. Daha fazla kripto düzenlemesi talep eden hükümetler arasında ortak bir tema, yatırımcının korunmasıdır. Terra’nın günler içinde milyarlarca yatırımcı parasını silmesiyle, devletlerin eline koz verdi.

Tanınmış kripto avukatı John Deaton, SEC Başkanı Gary Gensler ve Senatör Elizabeth Warren, düzenleme ihtiyacı için Terra’nın çöküşünü “Ek A” olarak kullanabileceğini söyledi.

Gensler kısa süre önce Bloomberg ile yaptığı röportajda kripto borsalarını müşterilerinin çıkarlarına karşı hareket ettikleri için eleştirdi. Gensler ayrıca, yatırımcı hisselerine ilişkin endişeleri öne sürerek bir spot kripto ETF’sine yönelik birden fazla girişimi de düşürdü.

ABD Hazine Bakanı Janet Yellen de yakın zamanda bir Senato Bankacılık Komitesi oturumu sırasında UST’den bahsetti. Yellen, Terra’nın çökmesi gibi olası finansal riskleri önlemek için daha iyi kripto düzenlemesi çağrısında bulundu.

Stabelcoin çöküşü CBDC’ler için bir nimet mi?

Hükümetler, kendi Merkez Bankası Dijital Para Birimlerini (CBDC’ler) piyasaya sürmek için mevcut stablecoin rotasını kullanabilir. Amerika Birleşik Devletleri de dahil olmak üzere birçok ülke zaten kendi dijital tokenlarını geliştirmek için çalışıyor.

Mart ayında İngiltere Merkez Bankası, mevcut hallerinde sabit varlıkların büyük bir finansal risk oluşturduğunu söyledi. Alanın daha iyi düzenlenmesi ve muhtemelen hükümet destekli bir alternatif için çağrıda bulunmuştu.

Kripto para birimlerini tamamen yasaklayan Çin ise, bu yıl dijital bir yuan tanıtmıştı. Giderek daha fazla kripto karşıtı bir duruş benimseyen Hindistan’ın da kendi CBDC’sini tanıtma planları var.

coingape


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin