featured

Stablecoin ekonomisi genişliyor: USDN son 1 ayda yüzde 43 arttı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Son 12 ayda, stablecoin ekonomisi muazzam bir büyüme gösterdi. Yatırımcıların ilgisi her geçen gün daha çok artıyor. Dünya ekonomisinin farklı yönlere evrilmesinden sonra insanlar dijital varlıklara daha çok güvenmeye başladı. Özellikle de sadece parasını korumak isteyenler için stabil coinler güçlü bir alternatif oldu.

Bugünkü değerleme ile birlikte neredeyse 200 milyar dolara ulaşacak. Bunun için 13 milyar dolar daha hacim kazanması yeterli olacak. Bu ayın en büyük sıçrayışını ise USDN yaptı. 30 günlük ihraç açısından en büyük iki kazanan, Terra’nın %29.9’luk sıçrama yapan UST’si ve %43.8’lik yükselen Neutrino Protocol’ün USDN varlığı.

Stablecoin ekonomisi piyasa değerini artırmaya devam ediyor

Aylık istatistikler, piyasa değeri açısından en büyük stablecoin olan Tether olduğunu gösteriyor. Bu ay %2 arttığını ve değerlemenin 80 milyar doları aştığını gösteriyor. USDT, bugün 187 milyar dolarlık sabit para ekonomisinin %42,78’ini temsil ettiği için kripto ekonomisindeki diğer sabit paralara kıyasla çok büyük.

Ayrıca, Tether’in 80 milyar dolarlık piyasa değeri, tüm 1,83 trilyon dolarlık kripto ekonomisinin %4,46’sına eşittir. Piyasa değeri açısından ikinci en büyük stablecoin olan USD coin (USDC) geçen ay sadece %0,3 arttı.

USDC, bugün kripto ekonomisinin %2,92’sine ve stablecoin ekonomisinin %27,96’sına denk gelen 52,3 milyar dolar civarında bir piyasa değerine sahip. 14 Mart 2022’deki ölçümler, USDC ve USDT arasında, piyasa kapitalizasyonlarının toplam stablecoin ekonomisinin %70’inden fazlasına eşit olduğunu gösteriyor.

Tether ile en çok el değiştiren varlıklar, bugünün %42,16’lık payı ile ABD doları ve %17,41’lik pay ile Türk lirası (TRY) oldu. TL’yi euro, WBNB ve HUSD takip ediyor. BUSD, USD, EUR ve WETH, USDC ile işlem yapan en iyi çiftler olarak Tether’i takip ediyor.

USDT ve USDC geçen ay önemli bir artış görmezken, UST, FRAX ve USDN 30 günlük ihraç oranlarında artış gördü. Terra’nın UST’si %29,8 arttı ve bugün, stablecoin’in yazı yazılırken yaklaşık 14,7 milyar dolarlık bir piyasa değeri sahip.

news.bitcoin


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin