featured

Stablecoin dünyası gitgide popülerleşiyor mu? Kervana yeni bir varlık katılabilir!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto dünyasında stablecoin rüzgarı esmeye başladı. Piyasanın önde gelen varlıkları, dolar bazlı dijital para çıkarma yolunda ilerliyor.

Tron ve NEAR Protocol, merkezi olmayan algoritmik stabilcoin planlarını duyurmuştu. Şimdi ise IOST algoritmik stabilcoin alanına girmek için diğer kripto platformlarına katılıyor. Terra’nın UST stabilcoin’inin başarısı, kripto pazarında bu önemli varlık sınıfını keşfetmeye yeni girenlere yol açtı. 

IOST, stabilcoin aracılığıyla, istikrar ve uzun vadeli katma değer sunarak merkezi olmayan algoritmik stabilcoinin faydalarını daha da geliştirmek istiyor.

IOST, merkezi olmayan algoritmik stablecoin başlatmayı planlıyor

Şirket 5 Mayıs’ta yaptığı resmi bir açıklama yaptı. Stablecoin’lerin kripto ekosisteminde hayati bir rol oynadığını ve IOST’nin fırsatı keşfetmek için dışlanmak istemediğini söyledi.

IOST, algoritmik stabilcoin ile üç ana sorunu çözmeyi planlıyor. Oracle fiyat beslemelerinin gerçekliğini sağlamayı, fiyat istikrarını ve deflasyonist maliyetleri sağlamak için kıtlığı kontrol etmeyi ve bir fiyat arbitraj modeli aracılığıyla kısa vadeli fiyat oynaklığını azaltmayı amaçlar.

IOST, güçlü topluluğunun, teknik destek ekibinin ve çok zincirli ekosisteminin, merkezi olmayan stablecoin için daha iyi bir temel sağladığına inanıyor. Ayrıca, bir sabit para, gerçek dünyadaki kullanım durumlarını daha da ilerletebilir ve IOST ekosistemini güçlendirebilir.

IOST Vakfı, merkezi olmayan stabilcoini, bunun için finansman ve kaynak sağlayarak destekleyecektir. Bu, IOST’nin algoritmik sabit parasının benimsenmesini artırmaya yardımcı olacak ve onu rakiplerine karşı daha yüksek yıllık faiz oranı ve daha düşük riskli sabit para haline getirecek.

Tron ve NEAR Protokolü stabilcoin

Terra’nın UST stabilcoin’inin başarısı, alana iki L1 blockchain katılımcısı getirdi, Tron ve NEAR Protokolü. Aslında, NEAR Protocol’ün Nisan ayında USN stabilcoin lansmanı ve Tron’un 5 Mayıs’ta USDD stabilcoin lansmanı kripto endüstrisinden ilgi gördü. Ayrıca, her iki algoritmik stabilcoin için artan işlem hacmi, fiyatları %20’den fazla yükseltti.

coingape


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin