Stablecoin krizi yeniden hortladı mı? USDN, dolara sabit kalamadı

Stablecoin ağır yaralı: Üçüncülük tehlikede mi?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Terra’nın stablecoini UST, dünden bugüne ağır bir kayıp yaşıyor. Sadece stablecoin değil, Terra’nın yerel para birimi LUNA’da ciddi bir düşüş yaşadı. Ancak piyasalarda kripto varlıklar düşerken genelde sabit varlıklara geçiş oluyordu. Fakat burada gelen spekülasyon haberler ve manipülatif hareketler UST’nin düşmesine neden oldu.

Algoritmik stabilcoin UST, son kripto gerilemesinin ortasında sabit değerini kaybediyor. Fiyat, son iki günde dört kez 1 doların altına düştü.

Kripto borsası Binance’in verilerine göre, algoritmik stablecoin UST, Pazartesi günü ABD doları karşısında sabit fiyatının %2 altına düştü. Son iki gün içinde sabit fiyatının altındaki dördüncü önemli düşüş olarak kayıtlara geçti.

Stablecoin, düşüş şaşkınlıkla karşılanıyor

UST, LUNA belirteci ile ilişkisi aracılığıyla desteklenen bir sabit paradır. Bir yakma mekanizması ve her zaman 1 ABD doları değerinde LUNA satabilme yeteneği, onu kontrol altında tutmak için tasarlanmıştır. Yine de eleştirmenler, bu operasyonun başarısının LUNA’nın fiyatının gücüne ve likiditeyi teşvik etmek için %20’lik bir getiri üretmeye devam eden kilit DeFi platformu Anchor’a bağlı.

UST satan yatırımcılar için kanıtlar, blok zincirleri arasında varlık alışverişi yapmak için tasarlanmış bir platform olan Wormhole köprüsünde görülebilir. Protokol içindeki sabit para havuzu daha önce %50 UST’den, geri kalanı ise çeşitli diğer sabit paralardan oluşuyordu. UST şu anda havuzun %78’ini oluşturuyor. Bu da yatırımcıların onu diğer sabit paralar için sattığını ima ediyor.

Bu tür endişelerin ışığında, Terra ekosistemi, bir geri dönüş noktası olarak kullanmak için Bitcoin stokluyor. Doların ilk sabitlenmesinin ardından Terra, piyasa yapıcı firmalara UST satın almaları için 750 milyon dolarlık bBtcoin ödünç vereceğini ve sabitleyicinin 1 dolarlık işaretine geri döndürülmesine yardımcı olacağını söyledi.

Yine de, sabitleyici üzerinde aşağı doğru güçlü bir baskı var gibi görünüyor. Başlangıçta 0,98 ABD Dolarına düştükten sonra, UST fiyatı 0,986 ABD Dolarına kadar yükseldi. Piyasa değeri ise ciddi kayıp yaşadı. Gün içinde 18,68 milyar dolardan 18,35 milyar dolara kadar geriledi.

theblockcrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin