Tether (USDT) piyasa hacmi 30 milyar doları devirdi
Tether (USDT) piyasa hacmi 30 milyar doları devirdi

Stabilcoin hacmi zirve yaptı: Tether 26 milyar doları tek başına oluşturuyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Bitcoin fiyatı 6 Şubat’ta bir kez daha 40 bin doları vurdu ancak en büyük dijital varlık bu direnci kıramadı. Fiyat hemen geri çekildi ve bu yazı yazılırken BTC 38.859 dolardan işlem görüyor. Başarısız girişime rağmen, yatırımcıların dijital varlığa olan güveni artıyor. Bu esnada başta Tether olmak üzere stabilcoin hacmi de tırmanıyor.

Pek çok stabilcoin işlemi kaydediliyor

Çoğu kripto paranın spot piyasası aktif olduğu için borsalar arasında artan, büyük ölçekli bir stablecoin hareketi var. Whale Alert’e göre Huobi, son üç ila dört saat içinde Bitfinex’e her biri 20 milyon Tether’lik en az on işlem gönderdi. Ancak bu işlemlerin niteliği henüz bilinmiyor.

Büyük Tether parçaları borsalar arasında hareket ederken, veriler borsaların stabilcoin rezervlerinde ani bir artış olduğunu gösterdi. Borsaların stabilcoin tutmasındaki bu büyüme, geçen hafta piyasada görülen fiyat aktivitesi ile de uyumlu.

Tether hacmi 28 milyar dolara ulaştı

Veri sağlayıcısı CryptoQuant’a göre, borsalardaki stabilcoin rezervleri, BTC’nin 39 bin dolara yükselmesiyle 7,2 milyar doları buldu. Yukarıdaki grafik, rezervin 4,86 ​​milyar dolar olduğu ve BTC’nin değerinin 34 bin dolara yakın olduğu 2 Şubat’tan sonra borsalardaki ani stabilcoin artışını gösteriyor.

Bu arada toplam stabilcoin piyasa kapitalizasyonunun şu anda yaklaşık 40,2 milyar dolar olduğu tahmin ediliyor. Tether, son zamanlarda 28 milyar dolara ulaştığı için piyasa değeri açısından lider konumda. Bitfinex ve Tether CTO’su Paolo Ardoino bu dönüm noktasını bir tweet ile duyurmuştu.

Kripto çevrelerindeki önemi ve erişimi göz önüne alındığında, Tether, ticaret hacmi açısından da hakim durumda. CoinGecko’dan gelen veriler, stablecoin işlem hacminin 91,8 milyar dolara ulaştığını ve tek başına USDT’nin bu hacmin 88,3 milyar dolarını oluşturduğunu ileri sürdü.

ambcrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin