Bitcoin 50 bin doları gördükten sonra geri çekildi, Ethereum 1500 doları aştı: Genel piyasa görünümü
Bitcoin 50 bin doları gördükten sonra geri çekildi, Ethereum 1500 doları aştı: Genel piyasa görünümü

St. Louis Fed Başkanı’ndan kripto para açıklaması geldi!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – St. Louis Federal Rezerv Bankası Başkanı James Bullard, birçok kişinin ABD doları gibi tek tip bir para birimi yerine kripto para birimini bir değişim aracı olarak görmesini “anlamadığını” açıkladı.

“Bitcoin kafa karışıklığı yaratıyor”

Bugün CNBC’nin Squawk Box ile yaptığı bir röportajda Bullard, ödeme yapma sorununun elektronik olarak alınıp satılabilen para birimlerinden kaynaklanmadığını, birçok kripto para biriminde olduğu gibi özel olarak çıkarılmış paralardan kaynaklandığını söyledi. Başkan, İç Savaş’tan önce Amerika Birleşik Devletleri’nde “Bank of America doları, JPMorgan doları ve Wells Fargo doları eşdeğeri” ile ticaret yapılan döneme atıfta bulundu.

Bullard, konuyla ilgili şöyle konuştu:

”Bence aynı şey Bitcoin için de geçerli. Starbucks’a gittiğinizde tek tip olmayan bir para birimi ile işlem yapmak istemezsiniz. Belki Ethereum ile ödersiniz, belki Ripple ile ödersiniz, belki Bitcoin ile ödersiniz, belki dolar ile ödersiniz. Ama biz böyle yapmıyoruz.”

“Kripto paraların gelecekteki arzları net değil”

Fed Başkanı, merkezi bir otorite tarafından çıkarılan herhangi bir para birimiyle aynı kısıtlamalara uyması gereken, küresel olarak özel olarak çıkarılan diğer para birimlerine atıfta bulundu. Özel para birimlerinin mallara ve diğer para birimlerine karşı istikrarlı bir değer sağlayamayacağını ve gelecekteki arzlarının “hiç de net olmadığını” söyledi.

Bullard’ın yorumları, Bitcoin (BTC) bu sabah tüm zamanların en yüksek fiyatı olan 50.000 dolara ulaştığında geldi. Fed Başkanı, kripto varlığını altına rakip olarak nitelendirmenin Bitcoin’i “düşünmenin iyi bir yolu olabileceğini” söylemesine rağmen, yükseliş sözlerini büyük ölçüde ABD dolarına sakladı.

“Gözün görebildiği kadarıyla bir dolar ekonomisi ve gerçekten de gözün görebildiği kadarıyla dolar küresel ekonomisi olacak. Altın fiyatının yükselmesi ya da düşmesi ya da Bitcoin fiyatının yükselmesi ya da düşmesi bunu etkilemeyecek.”

cointelegraph


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin