Bitcoin boğaları, BTC kilit bir destek seviyesine sıçradıktan sonra geri döndü
Bitcoin boğaları, BTC kilit bir destek seviyesine sıçradıktan sonra geri döndü

St. Louis Fed başkanı’ndan çarpıcı Bitcoin açıklaması

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – St. Louis Federal Rezerv’in başkanı, Bitcoin’in ABD dolarının küresel rezerv para birimi statüsüne bir tehdit oluşturmadığına inanıyor.

FED’in politikası

James Bullard, Salı günü CNBC’ye verdiği bir röportajda, Fed’in politika odağının “gözün görebildiği kadarıyla” küresel dolar ekonomisi üzerinde sabit kalacağını söyledi.

Bullard, “Altın fiyatının yükselmesi veya düşmesi ya da bitcoin fiyatının yükselmesi veya düşmesi doları gerçekten etkilemiyor” dedi.

Fed başkanı, hükümet tarafından onaylanmayan “özel olarak çıkarılan” kripto para birimlerinin asıl sorun olduğunu vurguladı.

Bullard daha sonra ABD tarihinde İç Savaş öncesinde bankaların kendi banknotlarını çıkardığı bir zamanla karşılaştırmalar yaptı.

Bullard, “Hepsi ticaret yapıyorlardı ve birbirleriyle farklı indirimlerle ticaret yaptılar. İnsanlar bundan hiç hoşlanmadı. Bence aynı şey burada Bitcoin için de geçerli.” diyor.

St Louis Fed başkanı ayrıca, yatırımcıların bitcoin’i altına benzeterek yüzyıllardır yaptıkları gibi bir “döviz rekabeti” ortasında güvenli bir liman aradıklarını belirtti.

Bullard, “Bu rolü oynamak için gerçekten daha çok altına benzeyen özel bir para birimi almak çok zor olacak. Bu yüzden gelecekte herhangi bir değişiklik göreceğimizi sanmıyorum” dedi.

Bullard’dan gelen yorumlar, otomobil üreticisi Tesla, iş zekası şirketi MicroStrategy ve kurumsal yatırım bankası BNY Mellon gibi güçlü kurumsal taleple desteklenen Bitcoin’in tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştığı bir anda yapıldı.

coindesk


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin