Square'in CFO'sundan Bitcoin ve kurumsal yatırımcı açıklaması
Square'in CFO'sundan Bitcoin ve kurumsal yatırımcı açıklaması

Square’in CFO’sundan Bitcoin ve kurumsal yatırımcı açıklaması

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Fortune’a verdiği bir röportajda Square CFO’su Amrita Ahuja, Bitcoin’in benimsenmesi için kurumsal durumu ortaya koydu.

Microstrategy CEO’su Michael Saylor’da, kripto para biriminin küresel olarak finansal hizmetlerin evriminin bir parçası olduğunu iddia etti.

Uzun vadeli Bitcoin yatırımı

Jack Dorsey liderliğindeki Square ve Saylor liderliğindeki şirket, ABD’de bütçelerine BTC ekleyen ilk halka açık şirketler arasındaydı. Enflasyonist bir makroekonomik ortamın ortasında şirketlerinin değerini korumak için benimseme tezleri şimdilerde gündemde. Ahuja, Fortune’a şunları söyledi:

Her bilançonun üzerinde Bitcoin olması kesinlikle olması gereken bir durum. Bitcoin için bilançomuza yaptığımız yatırım, nakit paramızın yaklaşık %5’ini temsil ediyor ve uzun vadeli tutmayı planlıyoruz.

Yönetici, MicroStrategy ve Tesla CEO’su Elon Musk tarafından önerilen stratejinin ardından şirketin uzun vadeli planının Bitcoin yatırımını sürdürmek olduğunu belirtti.

Square, MicroStrategy, Tesla ve diğerlerinin BTC satın almaları, kurumsal katılımı benzeri görülmemiş seviyelere iten bir domino etkisi yarattı. Kanada’da, yatırımcılara BTC riski sağlamak için 3 finansal ürün onaylandı ve analist Lex Moskovski’nin gösterdiği gibi, performansları tüm beklentileri aştı.

Cash App’te Bitcoin kullanımı hızlanıyor

Covid-19 salgını, dijital ödeme yöntemlerinin ve kripto para birimlerinin benimsenmesini hızlandırdı. Bu iddiayı desteklemek için Square’in CFO’su, yalnızca bu yılın Ocak ayında 1 milyon yeni tüketicinin Bitcoin satın almak için Cash App kullandığını söyledi. 2020’de en az 3 milyon kişi, kripto para birimi ile ticaret yapmak için Square’in ürününü kullandı.

Yönetici, Bitcoin’in benimsenmesini desteklemek üzere, kripto para birimi kullanıcıları için Cash App içindeki işlem ücretlerini kaldırdığını açıkladı. Buna paralel olarak şirket, ekosistemin ve protokolünün büyümesini desteklemek için Bitcoin geliştiricilerine bağışlar vermeye devam edecek.

newsbtc


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin