Square “akıllara zarar” Bitcoin satış miktarını açıkladı! Devasa fiyat hareketi mi geliyor?
Square “akıllara zarar” Bitcoin satış miktarını açıkladı! Devasa fiyat hareketi mi geliyor?

Square açık kaynak kodlu soğuk depolama çözümüne geçiyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Mobil ödeme girişimi Square, Bitcoin soğuk depolama çözümünü açık kaynak haline getiriyor. Şirketin güvenlik mühendisi olan Alok Menghrajani, Salı günü yayınlanan bir blog içeriğinde, şirketin “Subzero” Bitcoin soğuk depolama çözümü için doküman, kod ve araçlarının artık Github’da herkese açık olduğunu duyurdu.

Square soğuk depolama ile varlıkları çevrimdışı bir ortamda saklayacak

Menghrajani, Square’in kullanıcılarına, diğer donanım hizmetleri için şifreli anahtarları depolamak için kullandığı teknolojinin bir donanım güvenlik modülüne (HSM) dayalı olarak Bitcoin varlıklarını çevrimdışı bir ortamda tutmak için “Subzero” kullandığını söyledi.

Menghrajani, temelde olan HSM’nin programlanabilir olması nedeniyle, Square’in sıcak bir cüzdandan soğuk depoya her an ve herhangi bir yerde Bitcoin gönderebilen bir teknoloji geliştirdiğini ekledi.

Ancak program, paraları çevrimiçi sıcak cüzdanına geri getirirken, bir işlemi başlatmak için çok taraflı imzaya gerek duyuyor. Ayrıca, Menghrajani, çözümün yalnızca soğuk depodan Square’e ait adreslere Bitcoin göndermesi gibi belirli hazır ayar kurallarını da uygulayabileceğini söyledi:

HSM programlanabilir, bugün bize Bitcoin cüzdanlarını desteklememize izin verirken, gelecekte diğer protokolleri uygulama esnekliği de sağlayacak.

Twitter’ın kurucu ortağı ve CEO’su Jack Dorsey tarafından kurulan Square, geçtiğimiz yıl Kasım ayında Cash App aracılığıyla bir Bitcoin ticaret hizmetinin lansmanını duyurmuştu. Firma, Bitcoin ticaret fonksiyonunu ABD’deki tüm 50 eyalete kadar genişletti. Bu yıl Ağustos ayında açıklandığına göre ise iş birimi, 2018 yılının ilk iki çeyreğinde firma için küçük marjlar ayırdı.

coindesk

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin