Sportexcoin
Sportexcoin

Spor endüstrisi için geliştirilen kripto para projesi dünyada ses getirdi

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto para projesi Sportexcoin, Türkiye’de ve dünyada spor endüstrisine katkı sunmak amacıyla faaliyete başladıklarını açıkladı. Blok zinciri tabanlı kripto para Sportexcoin, projelerinin sporcu yetiştirme, e-spor turnuvaları düzenleme ve sporcu transferlerini destekleme gibi birçok özelliği bulunduğunu duyurdu. Dünyanın birçok ülkesindeki spor ve sağlık kurumlarından tam not aldığına vurgu yapan şirket, projelerinin spor camiasına gelecek vadettiğine dikkat çekti. Sportexcoin kurucu ortağı Bilal Yağcı, geliştirdikleri çözümlerle sporun bütün paydaşlarına gelirlerini artırıcı çözümler sunmayı amaçladıklarını söyledi.

Dünyanın en büyük iki kripto para borsası ile anlaşma

Bilal Yağcı’nın verdiği bilgiye göre Türkiye, Amerika, İngiltere, Hindistan ve Ukrayna’dan 18 akademisyen ve 8 uluslararası Blockchain danışmanının yer aldığı projenin 24 spor kulübü partnerliği bulunuyor. Geçtiğimiz hafta dünyanın en büyük iki kripto para borsasıyla anlaşma yaptığını da açıklayan Sportexcoin, bilinen kripto para projelerinin aksine spor camiasına odaklanıyor. Yapılan bilgilendirmede Blockchain ve yapay zeka teknolojileri ile geliştirildiği belirtilen projede spor kulüpleri, taraftarlar ve sporcu altyapısı için yeni gelir kanalları oluşturma imkanı verildiğine vurgu yapıldı. Taraftarlarla spor kulüpleri arasında da köprü vazifesi göreceği belirtilen projenin, taraftarların sporcu transferlerine katkı veya öneri sunmalarına imkan sağladığı da ifade edildi.

“Taraftarlar söz sahibi olacak.”

Sportexcoin Kurucu Ortağı Bilal Yağcı, proje ile spor endüstrisine özel uygulamalarla blok zinciri tabanlı ödeme çözümleri sunduklarını söyledi. Bireylerin, sporcuların, spor kulüplerinin, geliştiricilerin ve yatırımcıların Canlı Casino Siteleri aynı çatı altında hem finansal hem de operasyonel açıdan değer oluşturabildiğini söyleyen Yağcı, şöyle konuştu:

Sportexcoin projesi ile spor endüstrisine farklı uygulamalar sunuyoruz. Farklı servislerle blok zinciri sistemini kolay, kullanılabilir ve erişilebilir hale getirmeyi amaçlıyoruz.

Yağcı, şöyle devam etti:

Projemiz, spor camiasının her paydaşı için gelir sağlamayı vadediyor. Örneğin, spor kulüpleri Sportexcoin’in MarketCap uygulaması sayesinde taraftarların seçtiği oyuncularla anlaşarak transfer maliyetlerini düşürebilir. Ayrıca kulüpler, toplanan Sportexcoinlerle sporcu satın alabilir. Bu da kulüplere transfer maliyetleri konusunda avantaj sağlar. Böylece taraftarlar da spor kulüplerinde söz sahibi olabiliyor. Sportexcoin’in FCX uygulaması aracılığı ile oyuncu yetiştirme maliyetleri halk veya taraftarlar tarafından yapılacak yatırımlarla karşılanabilir. Böylece FCX altyapı sistemiyle başarılı sporcular yetiştirilebilir. E-sporda da oyun içi ekonomide kârlılığı yükseltme özelliği bulunuyor. Tüm bu uygulamalar ve daha fazlası ile spor endüstrisine önemli bir katkı sunacağız.

Japon borsacı: Böyle bir projeyi Atatürk’ün çocukları yapabilir.”

Japonya’daki bir borsa yetkilisiyle görüştüklerini belirten Yağcı, aldıkları enteresan bir yorumu da paylaştı:

Büyük borsalarla anlaşmaya gittiğimizde insanların hareket etmesini kullanarak kripto para kazanma fikrini anlattık. Bunun çılgınca olduğunu söylediler. Japonya’da görüştüğümüz bir borsanın yetkilisi “Böyle bir projeyi ancak Atatürk’ün çocukları yapabilir.” dedi. Bu da bizi bir hayli gururlandırdı. RunX’te insanların attığı her adım borsada emir oluşturur. Dolayısıyla yatırımcılar hariç, örneğin 1 milyon üyenin yürümesi 1 milyon adet coin talebi anlamına geliyor. Biz de insanların kazandıkları coinleri yıllık kullanmalarına izin veriyoruz.

Yağcı, Sportexcoin API’lerinin benzersiz özellikler taşıdığını ve projenin spor camiasındaki tüm aktörlerin finansal hedeflerini gerçekleştirmeleri için önemli bir fırsat olduğunu sözlerine ekledi.

Bilal Yağcı, Sportexcoin ile ilgili şu bilgileri paylaştı;

Sportexcoin’de neler var?

Sportexcoin projesinde amatör ve profesyonel sporcular, spor kulüpleri ve yatırımcılara özel uygulamalar var. Amatör sporculara motivasyon kaynağı olması için tasarlanan RunX uygulaması ile sporcular yürüyüş, koşu ve ortak spor aktiviteleri yaparak Sportexcoine kazanabiliyor. Kazanılan Sportexcoinler, spor kulüplerine yapılacak tekliflerde kullanılabiliyor; fiat ya da kripto paraya çevrilebiliyor ya da Sportexcoin’in anlaşmalı olduğu giyim teknoloji firmalarında kullanılabiliyor.

Sportexcoin, ClubX uygulaması ile de spor kulüplerine uçtan uca farklı hizmetler vermeyi amaçlıyor. Spor kulüpleriyle taraftarların doğrudan etkileşim kurabilecekleri bir uygulama olan ClubX sayesinde kulüpler, oyuncu transfer süreçlerinde taraftar gücünü arkalarına alabiliyor. Ayrıca, Spor kulüpleri Sportexcoin’in altyapısını kullanarak kendi kulüplerinin kripto paralarını oluşturabilecek. Sportexcoin’in MarketCap platformunu da “oyunlaştırma” metotlarıyla taraftarların, kulüplerin transfer bütçelerine katkıda bulunmasını sağlıyor. Tüm projeler bir araya geldiğinde her spor kulübü için oyuncu yetiştirmeden taraftar gelirlerine kadar her alanda uçtan uca hizmet sağlanmış oluyor.

E-Sporda Yüksek İşlem Ücretlerinin Sonlandırıyor

Sportexcoin kurucu ortağı Bilal Yağcı, e-spor alanında da devrim niteliğinde yenilikler getirdiklerini vurguladı.

Sportexcoin, e-spor ya da mobil oyunlar ve oyun geliştiriciler için de benzersiz bir model sunuyor. E-spor alanında faaliyet gösteren geliştiriciler, oyun içi ekonomilerde yüksek işlem ücretleri ödemek zorunda kalıyor. Bu duruma çözüm sunan GameX uygulaması, oyun içi satışlarda Sportexcoin kullanılmasına olanak tanıyor. Kullanıcı dostu GameX, e-spor platformlarında işlem maliyetlerini minimize ediyor. Ayrıca, GameX API’leri sayesinde Sportexcoin turnuvaları düzenlenebiliyor. Turnuvalarda ödül olarak Sportexcoin dağıtılıyor. Böylece hem oyuncular hem de oyun geliştiriciler daha fazla kazanabiliyor.

Sportexcoin Basın Bülteni


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin