Tanınmış analistten Bitcoin ve XRP için korkutan senaryo! “Dördüncü çeyrek sıkıntılı geçecek”
Bitcoin kârlı bir yatırım mı? Dikkat çekici bir veri ortaya çıktı

Sosyal medya verileri Bitcoin (BTC) için neler söylüyor?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin halving etkinliğine bir aydan az bir süre kala, sosyal medya platformu Twitter’da BTC halving ilgisi katlanmaya devam ediyor.

Geçen yıldan beri heyecanla beklenen halving koronavirüs başta olmak üzere küresel olaylar sebebiyle gölgede kalmıştı.

Bitcoin halving konusu bir günde iki kat daha çok konuşulmaya başlandı

Dijital para birimi sosyal duygu analizi şirketi TheTIE tarafından dün paylaşılan verilere göre, halving etkinliğiyle ilgili konuşmaların BTC ile ilgili en çok konuşulan dokuzuncu konu olduğu ortaya çıktı. Konuyla ilgili 650 tweet atılırken Bitcoin ve altın ile ilgili 690 tweet atıldığı tespit edildi.

24 saat sonrasına geldiğimizde ise bugün halving ile ilgili atılan tweet sayısı neredeyse iki kat arttı ve 1.058’e ulaştı. BTC ile ilişkili konular arasında ise en çok konuşulan ikinci konu haline geldi. Halving’den daha çok konuşulan tek konu ise “trading” hashtag’i. Altın ise 634 tweet ile dokuzuncu sıraya geriledi.

Altın ve koronavirüs en çok konuşulan konular arasında

Araştırma firması LunarCRUSH’a göre ise Twitter’da Bitcoin ile ilgili atılan tweet sayısı saatte 8.134’e çıkarak astronomik bir seviyeye ulaştı.

TheTIE’ye göre, sosyal medya platformlarında ve medyada halving hakkında yapılan konuşmalar hızla yükseliyor. Firma tarafından paylaşılan verilere göre, Bitcoin ve koronavirüs haberlerini kapsayan yayınlar manşetlere hakim olmayı sürdürüyor.

Bununla birlikte altın ve halving’e ilişkin yayınlar ocak ortasında ivme kazanmaya başladı. Şubat ayında altın, mart ayında ise yine en çok koronavirüs konuşuldu.

TheTIE’nin araştırması, ETH’nin yaklaşmakta olan Ethereum 2.0 versiyonuyla ilgili tartışmaların da arttığını gösteriyor.

cryptopolitan


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin