Sosyal medya devlerinin kripto reklam yasaklarına karşı dava açılıyor.
Sosyal medya devlerinin kripto reklam yasaklarına karşı dava açılıyor.

Sosyal medya devlerinin kripto reklam yasaklarına karşı dava açılıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Sosyal medya devlerinin kripto reklam yasaklarına karşı dava açılıyor. Rusya, Çin ve Güney Kore’deki kripto para ve Blockchain dernekleri, TASS’ın dün 27 Mart’ta yayınladığı haberlerle, kriptoyla ilgili reklamlara izin vermediği için Google, Twitter, Facebook ve Yandex’e karşı ortak bir dava açmayı planlıyor.

Google, Twitter, Facebook ve Yandex sırayla kriptoyla ilgili reklamları yasaklıyor

Ocak ayının sonlarında, sosyal medya devi Facebook, Bitcoin ve ICO reklamlarını yasaklayan yeni bir reklam politikası açıkladı. Google, ICO teklifleri, cüzdanlar ve alım satım danışmanlığı da dahil olmak üzere, kripto para birimi ile ilgili içerikle ilgili reklamları yasaklamak için finansal hizmetleriyle ilgili reklam politikalarını güncelliyor. Twitter, son zamanlarda özellikle ICO’lar ve token satışları için kriptoyla ilgili reklamları yasaklayacağını doğruladı. Yerel basında çıkan haberlere göre, popüler Rus tarayıcısı olan Yandex, kripto para, kripto madenciliği ve ICO’larla ilgili tüm reklamları yasaklayacak.

Sosyal medya devlerinin kripto reklam yasaklarının piyasada önemli düşüşe neden olduğunu belirtiyor

Dört sosyal medya ve teknoloji devleri aleyhinde açılan davada yer alan organizasyonlar arasında Rus Kripto Para ve Blockchain Birliği (RACIB), Kore Girişim İş Birlikleri ve Çin Kripto Yatırımcıları Birliği olan LCBT bulunmakta.

RACIB başkanı Yury Pripachkin, 27-28 Mart tarihleri ​​arasında Moskova’da düzenlenen Blockchain-RF 2018 konferansında, bu dört teknoloji şirketinin hareketlerinin kripto pazarını olumsuz etkilediğini söyledi ve açıklamalarına şunları ekledi:

Bunun, pazarı manipüle etmek için birbiriyle kartel anlaşması yapan dört şirketin tekel pozisyonunun kullanılması olduğuna inanıyoruz. Bu dört organizasyonun yasağı son aylarda piyasada önemli bir düşüşe neden oldu.

Örgütler, davayı desteklemek ve yürütmek için “Avrasya Blockchain Derneği” kurdu

Örgütler, Avrasya Blockchain Derneği’ni, davayı desteklemek ve yürütmek için bir fon oluşturmak amacıyla kurdular. Yerel haber ajansı RIA Novosti’ye göre, Yury Pripachkin, ilgilenen herkesin kripto para fonuna girebileceğini söyledi. Yury Pripachkin, kripto cüzdanları varsa, şirketlerin hissedarlarına karşı da ayrı bir davanın açılacağını belirtti ve açıklamalarına şunları ekledi:

Bu şirketlerin hissedarlarının veya yöneticilerinin, kişisel kazanç için kullandıkları kripto cüzdanlarına sahip olduklarında, şirketlerinin pozisyonlarını kullanarak, kovuşturmaya tabi olduklarına inanıyoruz.

Dava kripto paralara “sadık” olduğunu belirten Wyoming eyaletinde açılacak

Yury Pripachkin, bazı ABD devletlerinin özellikle Wyoming, kripto paralara “sadık” olduğunu belirttiği için dava ABD’de açılacak. Geçtiğimiz iki ay içinde, Wyoming yasama organı, emlak vergisinden kripto paraları muaf tutmak ve menkul kıymet  düzenlemelerini gevşetmek için yasalar çıkardı.

Cointelegraph

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin