Soros fon yönetimi CIO’su, Bitcoin bir dönüm noktasında diyor
Soros fon yönetimi CIO’su, Bitcoin bir dönüm noktasında diyor

Soros fon yönetimi CIO’su, Bitcoin bir dönüm noktasında diyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Soros Yönetim Fonu Baş Yatırım Sorumlusu (CIO) Dawn Fitzpatrick, Bloomberg ile yakın zamanda yaptığı bir röportajda Bitcoin ile ilgili yükseliş potansiyelini dile getirdi. Haber dergisinin kripto bölümünün bir parçası olarak Fitzpatrick, kripto para endüstrisinin bir “dönüm noktasında” olduğunu belirtti.

Daha önce bir hedge fon olarak yapılandırılmış olan Soros Fon Yönetimi, bir aile ofisi olarak faaliyet göstermektedir. Soros firması 1970 yılında efsanevi ve aynı derecede tartışmalı George Soros tarafından kuruldu ve yönetim altında yaklaşık 28 milyar dolarlık varlığa sahip. Soros Fon Yönetimi’nin başlangıcından bu yana 32 milyar dolardan fazla kar elde ettiği tahmin ediliyor.

Fitzpatrick, firmasının kripto pazarının altyapısına “yatırım” yaptığını kabul etti. Yönetici, piyasanın kripto para ticareti yapan platformlar aracılığıyla ve aynı zamanda Soros firması kadar büyük kurumlar için vergi ödemek gibi “sıradan yönlerde” önemli bir olgunlaşma gördüğüne inanıyor.

Fitzpatrick şöyle devam etti:

Genel olarak kripto söz konusu olduğunda, zamanın önemli bir noktasında olduğumuzu düşünüyorum. Bitcoin gibi bir şey statik bir varlık olarak kalabilirdi, ancak son 12 ayda para arzını % 12 artırdığımız gerçeği, gerçek bir para biriminin devalüasyonu korkusu oluşturuyor.

Yönetici, Bitcoin’i bir para birimi olarak kabul etmiyor ve onu daha çok bir emtia olarak sınıflandırdı. Özelliklerinden haberdar olan Fitzpatrick, Bitcoin’in taşınabilir, depolanması ve aktarımı kolay bir “fiziksel varlık” olduğunu ve her 4 yılda bir yarıya düşen bir ihraç oranına sahip olduğunu ekledi. Soros Yönetim Fonu CIO’suna göre, tüm bunlar kripto para biriminin bir değer deposu olarak altının yerini almasına yol açtı.

Bu iddia Bloomberg’den alınan son verilerle destekleniyor. Bloomberg Intelligence’ın kıdemli emtia stratejisti Mike McGlone tarafından paylaşılan grafik gösteriyor ki, altın fiyatı oynaklığı geçen yıl düşük kaldı. Fitzpatrick’in “yüksek oranda enflasyonist” bir ortam olarak adlandırdığı ortamda, bu Bitcoin’in altının yerini aldığının bir göstergesidir.

Bitcoin için bir tehdit olarak Çin

BTC’nin büyük yatırımcılar ve kurumlar için meşru bir varlık haline gelmesinin sonuçlarından biri, merkez bankası tarafından çıkarılan dijital para birimlerinin (CBDC’ler) hızla benimsenmesidir. Fitzpatrick, şu anda dijital Yuanını test eden Çin’in “jeopolitik açıdan” Bitcoin ve diğer kripto para birimleri için bir tehdit haline gelebileceğine inanıyor.

Bunun gerçek bir tehdit olduğunu düşünüyorum ama geçici olacağını da düşünüyorum. Bitcoin’i istikrarsızlaştırmada başarılı olacaklarını sanmıyorum.

Yönetici, Bitcoin’e sahip olup olmadığı sorulduğunda gülerek, “Buna cevap vermeyeceğim” dedi.

crypto-news-flash


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin