sony
Sony temassız kripto para donanım cüzdanını duyurdu

Sony temassız kripto para donanım cüzdanını duyurdu

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Japon teknoloji devi Sony’nin araştırma departmanı, yayınladığı bir basın bülteninde temassız bir kripto para donanım cüzdanı oluşturduğunu duyurdu.

Henüz bir isim verilmemiş olan cihaz, Japonya’da popüler olan IC akıllı kart teknolojisini Bitcoin (BTC) veya kripto para ağları ile iletişim kurmak için kullanacak.

Sony temassız kripto para donanım cüzdanı IC akıllı kart teknolojisini kullanacak

Sony Computer Science Labs’ın (SCSL) geliştiricilerine göre cihazın sağlayacağı fayda, endüstri için geçerli standart olan, USB üzerinden bir ana cihaza bağlanmanın gerekliliğini ortadan kaldırmasında yatıyor. Bu faydaya ek olarak da IC kart içinde özel bir anahtarı güvenli bir şekilde kurcalamaya karşı dayanıklı bir modülle emniyetli bir şekilde oluşturmanın ve saklamanın mümkün olduğu açıklanıyor.

Sony, son yıllarda Blockchain teknolojisini alanında çalışmalara başlayan birçok çok uluslu şirkete dahil oldu. Şirket, bu alanda çeşitli çözümler sunarken Blockchain donanımıyla ilgili patent başvurusunda bulundu.

Kripto para gönderip almanın ötesinde, en son donanım cüzdanı teknolojisinin çok amaçlı kullanımları içerecek şekilde tasarlandığı belirtildi.

Bu IC kart tipi kripto para donanım cüzdan teknolojisi yalnızca kripto para birimi işlemleri için kullanılan özel bir anahtar olamayacak. Aynı zamanda Blockchain teknolojisini kullanarak kişisel bilgilerin kullanılmasına izin verenler gibi başka amaçlarla kullanılan özel anahtarları da yöneteceği belirtiliyor. Ve teknoloji tek cümle ile şu şekilde ifade ediliyor:

 Mümkün olan çok sayıda uygulamaya sahip bir altyapı teknolojisi.

Ürünün toplu olarak ne zaman kullanıma sunulacağı hakkında ise bir bilgi verilmedi.

Kripto para donanım cüzdanı alanına ilgi büyük

Bu yılın mart ayında, Japon finansal hizmetler grubu SBI Holding, Tayvanlı kripto para donanım cüzdan şirketi CoolBitX’in yüzde 40’ını satın almıştı. Önde gelen güvenlik odaklı donanım cüzdanı tedarikçisi Ledger ise 2017 yılı Temmuz ayında bir milyondan fazla cüzdan sattığını ve 29 milyon dolar kar elde ettiğini kaydetmişti.

cointelegraph

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin