Bu ilişki Bitcoin’e bu hafta sonu pump yaptırabilir!
Bu ilişki Bitcoin’e bu hafta sonu pump yaptırabilir!

Sonunda Tether denetim raporunu yayınladı: Bitcoin ise artışa geçti!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Eski FBI direktörü Louis J. Freeh tarafından kurulan Washington merkezli bir hukuk bürosu yayınladığı rapor ile Tether’ın bastığı tokenleri destekleyecek kadar Amerikan dolarına sahip olduğunu duyurdu. Sonunda Tether denetim  raporunu yayınlamış oldu.

Tether uzun süredir tartışmaların odağında yer alıyordu

Freeh, Sporkin & Sullivan LLP (FSS) tarafından hazırlanan rapor, Teksas Üniversitesi araştırmaları sonucunda, Tether tokenlerinin Bitcoin fiyatını manipüle etmek için kullanıldığının iddia edilmesinden bir hafta sonra geliyor. Kripto para sektöründeki pek çok kişi, Tether’ı uzun bir süredir bastıkları 1 dolar değerindeki Tether’ların arkasının doldurulmadığı gerekçesiyle eleştiriyordu.

Ayrıca Tether denetim şirketlerine karşı şeffaf davranmadığından ve denetim raporlarını yayınlamadığından şüphelerin artmasına neden oluyordu. FSS raporu Tether’ın tam bir denetimcisi olmasa da hukuk bürosunun Tether’ın iki bankadan yeminli ve noter tasdikli beyanlarını aldığını ve şirketin 1 Haziran’da hesaplarında yaklaşık 2,55 milyar dolar olduğunu belirtiyor. Raporda konuya yönelik şu açıklamalar yer alıyor:

FSS, Tether’ın emsalsiz varlıklarının 1 Haziran 2018 tarihi itibarıyla dolaşımda olan USDT dengesini tam olarak desteklediğinden emin.

Tether’ın kurucuları arasında Bitfinex de var

Aynı zamanda raporda, denetim gününün FSS tarafından seçildiği belirtilerek, Tether’ın kilit personelinin eski işlemlerinin ve telefon görüşmelerinin de kapsamlı bir şekilde incelendiği vurgulanıyor. FSS raporunda Tether’ın çalıştığı bankaların isimlerine yer verilmezken söz konusu raporun Tether’ın mevcut düzenlemelere uyup uymadığı konusunda da bir sonuca varmadığı belirtiliyor.

Raporda, eski bir federal yargıç ve FSS kurucularından olan Eugene Sullivan’ın Tether’ın danışma kurulunda yer aldığı da belirtiliyor. Ayrıca Tether’ın kurucuları arasında dünyanın en büyük kripto para borsalarından biri olan Bitfinex de var. Bitfinex yöneticisi Stuart Hoegner, son dönemdeki manipülasyon haberlerinin tamamen aldatmaca olduğunu söyledi.

Sonunda Tether denetim raporunu yayınladı: Bitcoin ise artışa geçti!
Sonunda Tether denetim raporunu yayınladı: Bitcoin ise artışa geçti!

Tether denetim raporunu yayınladı ve Bitcoin fiyatı arttı

Piyasa Bithumb’un hacklenmesinden sonra düşüş trendine girdi. Ancak bugün FSS raporunun yayınlanmasından sonra dip seviyelerini görmüş olan Bitcoin 6.752 dolar seviyelerine kadar çıktı. Bitcoin şu anda %1,4 oranında artışla 6.752 dolar seviyesinden işlem görüyor. Lider kripto para yazım sırasında 115,5 milyar dolarlık bir piyasa değerine sahip.

Reuters

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin