Sonunda o ülkede Bitcoin tahvil bonoları parlementoya sunulacak

Sonunda o ülkede Bitcoin tahvil bonoları parlementoya sunulacak

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para HaberBitcoin tahvil bonoları için bir ülke daha öncesinde harekete geçmişti. 2022 yılının hemen başında harekete geçen ülke bu sefer tahvil bonoları ülkenin parlamentosuna sunacak. Bu olay tarihi bir adım olarak görülüyor. Tahvil bonolarıyla birlikte ülke Bitcoin’e daha fazla yatırım çekmeyi planlıyor.

Bitcoin tahvil bonoları hali hazırda çıkarabilecek belki de tek ülke. 2021 yılında resmi olarak Bitcoin’i tanıyan El Salvador, tahvil bonolarıyla yeni bir işe imza atmanın peşinde. Ülkenin Maliye Bakanı bonolar için devreye girdi. 

El Salvador, daha önce duyurulan Bitcoin tahvilleri için yasal bir çerçeve sunmaya hazırlanıyor. Bitcoin tahvili için %6.5 hacminde bir kuponla 1 milyar dolar değerinde olacağı ifade edildi. Tahviller, gelecek dönem için fon toplamak için kullanılacak. Bitcoin şehri ve hükümet daha fazla BTC satın alacak. Tahvillerden elde edilen gelirin yarısı madencilik için altyapı oluşturmak için kullanılacak.

Bitcoin tahvil bonoları yine BTC için kullanılacak

Latin Amerika ülkesi Bitcoin’e fazlasıyla inanıyor. Ülke, rezervlerine sürekli BTC eklemesi yapıyor. Uygun pozisyonlardan Bitcoin ekleyerek portföyü genişletiyor. Geleceğin para birimi için şimdiden sağlam adımlar atmayı hedefliyor.

Tüm bu ön görü ile beraber ülke Bitcoin tahvil bonoları için önemli yol katetti. Maliye Bakanı Alejandro Zelaya, hükümetin tahville ilgili 20 bonoyu onay için Kongre’ye göndereceğini duyurdu. Zelaya’ya göre, bonolar tahvil ihracı için yasal bir çerçeve sağlayacak. Bu, yasal açıdan tahvillere olan güveni artırmaya hizmet edecektir.

beincrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin