Son zamanların popüler kavramı Metaverse Nedir?
Son zamanların popüler kavramı Metaverse nedir?

Son zamanların popüler kavramı Metaverse nedir?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Dünya son günlerde yeni bir kavram üzerinde tartışıyor. Aslında yeni olmayan bu kavram önümüzdeki yıllarda pek çok yeniliği bizlere sunacak. Bahsettiğimiz trend ise elbette Metaverse. Peki Metaverse nedir? Kripto dünyasını ve dijital hayatı bir anda nasıl etkisi altına aldı? Şimdi gelin hep birlikte bakalım.

Metaverse kelimesini çoğu insan Facebook ile beraber duydu. Facebook şirketi geçtiğimiz günlerde yeni trend ile ilgili bir karar alarak açıklama yaptı. Tüm dikkatler ise şirketin verdiği karara çevrildi. Öncelikle Facebook, hedeflerine daha iyi ulaşmak için adını “Meta” olarak değiştireceğini söyledi.

İnternet, son yılların en büyük icadı olarak biliniyor. Ancak yıllar geçtikçe yeni icatlar rafa kalkıyor. Her yeni teknoloji bir öncekinden çok daha iyi oluyor. Ancak Metaverse, teknolojiyi farklı bir boyuta getiriyor. Metaverse’ün en büyük yeniliği ise kendine ait bir ekonomi sisteminin olması. Bu ekonomi kripto dünyasından yakından tanıdığımız Merkezi Olmayan Otonom Kuruluşlar (DAO) tarafından yönetiliyor.

Metaverse Nedir?

Tüm sanal dünyanın bir arada bulunduğu öteki evren olarak tanımlanır. Artırılmış gerçeklik ve internetinde içinde dahil olduğu fiziksel ve sanalın bir arada tutulduğu bir ortam. Sanal evrenin daha çok yaşandığı 3D ortamları da temsil ediyor. Geleceğe yön verecek bir internet kavramı olacağı düşünülüyor.

Metaverse, fiziksel gerçeklik ile birlikte sanal alanın yansıması olarak da söylenebilir. Herkesin yakından bildiği sanal gerçeklik gözlükleri aslında bunları bize az da olsa sağladı. Konuyla ilgili kafanızda net bir şeyin canlanması için “Ready Player One” filmi izlenebilir. Film içinde gerçek dünya ile sanal dünyanın arasındaki yaşam iyi bir şekilde ele alınmış.

Aslında Metaverse altyapısını kripto ve Blockchain teknolojisi sağlıyor. Bu alanda gelişmeler yapan pek çok platform var. Olay sadece Facebook’un daha çok reklam yapmasıyla ses getirdi.

Metaverse ve Kripto Paralar

Evren ötesi gerçekliği sunan kripto varlıklar hali hazırda bulunuyor. Decentraland, bunlar içinde en iyi örnek. Kendi web sitesini de ziyaret ettiğinizde kendinize ait bir avatar oluşturarak sanal dünyanın bir parçası olabiliyorsunuz.

Star Atlas ise, uzayda sanal yolculuk yapmanıza olanak sağlıyor. Henüz gelişme aşamasında olsa bile gelecek dönemlerde ses getirecek proje olabilir. Metaverse, sadece oyun dünyasında değil pek çok alanda insanların etkileşim kurulduğu bir alandır. Dijital varlıklar ise bu alanlarda hem para birimi hem proje olarak yer alabiliyor.

weforum


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin