OKEx zorlu dönemi atlattı, kullanıcılarına 1000 dolara kadar ödül dağıtmaya başladı
OKEx zorlu dönemi atlattı, kullanıcılarına 1000 dolara kadar ödül dağıtmaya başladı

Son günlerin tartışmalı Bitcoin borsası OKEx, Çin yuan’ı için eşler arası fiat ticaretine devam ediyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Son günlerin tartışmalı Bitcoin borsası OKEx, Çin yuan’ı için eşler arası fiat ticaretine devam ediyor

Kripto para borsası OKEx, Çarşamba günü yaptığı bir duyuruda, Çin yuanı, Vietnam dongu ve Hindistan rupisi için eşler arası (P2P) fiat-kripto ticaret tünelini bugün devam ettireceğini açıkladı.

OKEX’te son durum

OKEx, geçen Cuma platformdaki kripto varlıklarının geri çekilmesinin askıya alındığını duyurduktan sonra P2P fiat-kripto ticaret arayüzünü devre dışı bıraktı ve bu hamleyi “bir kamu güvenlik bürosu ile işbirliği yapan özel bir anahtar sahibiyle” iletişim kopukluğuna bağladı. Şu anda, OKEx’in P2P fiat ticaret sayfası, fiat para birimlerine karşı herhangi bir kripto varlığı için aktif teklif göstermiyor.

Tipik olarak OKEx, platformunda bir P2P veya tezgah üstü (OTC) moduyla fiattan kripto ticaretini kolaylaştırmak için bir aracı görevi görüyor. OKEx’teki üçüncü taraf OTC traderları, Çin yuanı gibi desteklenen bir fiat para birimine karşı belirli bir kripto para birimi için teklif verebilir veya fiyat isteyebilir.

Örneğin bir alıcı, AliPay, WeChat Pay veya banka havalesi yoluyla Çin yuanını bir OTC satıcısına havale edebilir ve ardından OKEx, yeni satın alınan kriptoyu alıcının hesabına zincir üzerinde işlemler gerektirmeyen bir dahili transfer olarak alacaklandırır. Benzer şekilde, kullanıcılar birbirlerinin borsada benzersiz kimliğine sahip oldukları sürece birbirlerini doğrudan zincir dışı dahili aktarımlar yoluyla sonlandırabilirler.

Bu yol, Çin Halk Bankası’nın ülkedeki doğrudan fiat rampa hizmetlerini desteklemeyi durdurmasını emrettiği Eylül 2017’den bu yana Çinli kripto traderları için tek fiat kullanımı oldu.

Borsadan paralarını çekemeyenler

Bununla birlikte, OKEx kullanıcıları şu anda varlıklarını çekemedikleri için, kimi kullanıcılar paralarını borsadan çıkarmak için farklı yollar deniyor. P2P teklifleri ve talepleri için doğrudan bir arayüz olmadığından, kullanıcılar tekliflerini borsa dışında başka iletişim kanallarına da almış durumdalar.

OKEx’in para çekme işlemlerine ne zaman devam edebileceğinin belirsizliği göz önüne alındığında, birkaç kullanıcı sosyal medyada USDT ve BTC gibi OKEx’teki kripto varlıklarının P2P tarzında %10 – %20 indirimle satıldığını belirtiyor.

Bu tür çabalar, görünüşe göre OKEx’in bazı kullanıcı hesaplarını yasaklamasına neden oldu. Borsa bir tweet’te şunları söyledi:

“Risk yönetimi sistemimizi birden fazla hesap tetikledi. Sonuç olarak, bu hesaplar dahili transferler için otomatik olarak yasaklandı. Varlıklarınızın güvenliğini sağlamak için, kullanıcılara yetkisiz platformlara girmemelerini hatırlatmak istiyoruz.”

theblockcrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin