featured

Son gelişmelerin ardından Bitcoin nasıl hareket ediyor? Yatırımcılar telaşlanmalı mı?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Bitcoin (BTC) fiyatı son zamanlarda oldukça volatil hareket ediyor. BTC, Eylül ortasından bu yana en önemli bir günlük düşüşünü kaydetme yolundaydı. Geçen gün, neredeyse 19.300 dolara kadar düştü ve o zamandan beri bu yazı itibariyle 20.000 doların üzerine çıktı. Yatırımcılar, bu kez FTX borsasının yerel bir tokeni olan FTT’nin kargaşasıyla tetiklenen başka bir büyük çöküşten endişe duyuyorlar.

Algoritmik bir stabilcoin olan Terra Luna’nın çöküşü, kripto endüstrisini sarstı. Yatırımcı güveni, bu olayın ardından olumsuz etkilendi ve Bitcoin fiyatları 17.581 dolara kadar düştü. Celcius gibi gerçekçi olmayan getiriler ve bilanço manipülasyonu ile abartılan diğer projeler çökmeye başladığında sektöre daha fazla zarar verildi. Kripto getiri endüstrisine çok daha iyi bir yaklaşım olan BlockFi de çöküşün eşiğindeydi, ancak bir kripto borsası olan FTX tarafından kurtarıldı. Şimdi bu borsa tokeni FTT’nin başı dertte ve yatırımcılar endüstrinin başka bir çöküşle karşı karşıya kalmasından korkuyor.

Son gelişmeler

Geçtiğimiz üç ay boyunca, kripto para borsası Binance CEO’su Changpeng Zhao ve FTX CEO’su Sam Bankman-Fried, Twitter’da çeşitli konularda tartıştı. Pazar günü Binance, yaklaşık 530 milyon dolar değerindeki FTT hisselerini satmayı planlıyor.

CZ’nin tweet’i kripto endüstrisinde büyük bir şokla karşılandı ve yatırımcıların FTX ve FTT’ye olan güvenlerini kaybetmelerine neden oldu. Sonuç olarak, FTT tokenlerinin büyük bir satışını ve FTX borsasından varlıkların transferini gördük.

Alameda Research’ün CEO’su Caroline Ellison, CZ’ye Binance’in tüm FTT tokenlerini 22 dolar fiyatla satın almayı teklif ederek durumu sakinleştirmeye çalıştı. O sırada FTT’nin fiyatı bu işarette işlem görüyordu. Ancak, varlıkları FTX’ten çıkarma ve FTT’yi satma sürecini sürdüren CZ’den herhangi bir yanıt gelmedi, bu da durumu daha da kötüleştirdi. FTT tokeni 20 doların altına düştü ve Coinmarketcap’a göre bugün erken saatlerde 15,40 doların altına düştü.

Bitcoin için sırada ne var?

Bu sefer büyük bir kripto devini içeren başka bir güven kaybı yaşıyor olmamız, Bitcoin fiyatının 20 bin dolarlık önemli destek seviyesini ihlal etmesine neden oldu. Bu psikolojik destek seviyesi, yatırımcılar arasında büyük önem taşıyor.

FTT ve FTX’in durumu sadece kötüleşiyor. Alameda Research’ün bilançosunun ne kadar güçlü olduğuna dair spekülasyonlar var. Halen Terra Luna’dan etkilenen kripto topluluğunun mevcut koşulları ve durumu göz önüne alındığında, başka bir şok kripto endüstrisine ciddi zarar verebilir. Bu, Bitcoin fiyatının aslında 10 bin dolarlık bir destek seviyesini tekrar ziyaret edebileceği anlamına gelebilir. Bununla birlikte, bu yazı itibariyle Bitcoin’in 20 bin doların üzerinde olması, bu düşüş ihtimalinden bizi uzaklaştırıyor. Yine de kripto yatırımcıları önümüzdeki günlerde Alameda, FTX ve Binance’i yakından takip etmek isteyecekler.

nasdaq


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin