Son Dakika: TCMB faiz kararında sürprize imza atmadı

Son Dakika: TCMB faiz kararında sürprize imza atmadı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Türkiye’nin merakla beklediği faiz kararı açıklandı. Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası, 2022 yılı genelinde gerçekleştirdiği politikayı uyguladı. Herhangi bir artışa imza atmayan Merkez Bankası, politika faizini yüzde 14’te sabit bıraktı.

2022 yılının Ocak ayından bu yana Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası, faizi sabit tutma yolunda kararlarını devam ettiriyor. Mayıs ayı toplantısında da sürprize izin verilmedi. Piyasa beklentisi de bu yönde gerçekleşmişti. 

Dünya genelinde Amerika başta olmak üzere pek çok ülke faiz artırma yönünde hamleler yapıyor. Türkiye ise 2021 yılının sonlarında faizi indirmişti. Hem ekonomistler hem halk faiz artırma seçeceğini konuşurken, peş peşe indirimler gelmişti. Şimdi ise bunun yerine sabit bir faiz yolu izleniyor.

TCMB faiz kararı sonrasında döviz kurlarında son durum

Faizin sabit kalmasıyla birlikte USD/TRY ve EUR/TRY kurlarında kısmi hareketlilik gözlemlendi. Kur, zaten karar öncesinde fiyatlanmaya başlamıştı. Ancak uzun vadede yönün halen yukarıda olduğunu görebiliyoruz. USD/TRY paritesi 16,43 seviyesinden, EUR/TRY paritesi ise 17,63 bölgesinden işlem görüyor.


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin