featured

Son dakika: Singapur, kripto sağlayıcılarını ilgilendiren yasayı onayladı!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Asya’nın önemli ekonomi ülkesinden kripto kararı geldi. Kripto sağlayıcıları daha çok ilgilendiren karar bugün resmi olarak onaylandı. Singapur Parlementosu, kripto piyasasını yakından ilgilendiren bir karara imza attı. Yasa bugün oy çokluğuyla onaylandı. 

Singapur Parlamentosu Salı günü, yurtdışında faaliyet gösteren sanal varlık hizmetleri sağlayıcılarının lisanslanmasını gerektiren Finansal Hizmetler ve Piyasalar Yasasını onayladı.

Yeni yasa kapsamında Singapur Para Otoritesi (MAS), Singapur’da oluşturulan ancak hizmetlerini ülkede sunmayan sanal varlık hizmetleri sağlayıcılarını düzenleyecek. Yasaya göre sanal varlıklar, dijital ödeme jetonlarını, kripto para birimlerini ve sermaye piyasası ürünlerinin dijital temsillerini içerir.

Düzenleyiciler, denetimi sıklaştıracak

Bloomnerg’in 5 Nisan Salı günü bildirdiği habere göre, parlamento Singapur Para Otoritesinin ülkedeki sanal varlık hizmetleri sağlayıcıları finans firmalarını düzenlemesine izin vereceği Finansal Hizmetler ve Piyasalar Yasasını onayladı.

Şu anda, Singapur’da sanal varlık hizmetleri sağlayan şirketler, MAS kapsamında zaten düzenlenmiştir. Ancak yasa, Singapur’da denizaşırı iş yapan sanal varlık sağlayıcılarını düzenleyerek kara para aklama ve terörizmin finansmanının önlenmesini sağlayacak. Singapur Para Otoritesi (MAS) yönetim kurulu üyesi Alvin Tan ise şunları söyledi:

“Singapur’da oluşturulan ve yalnızca başka yerlerde hizmet sağlayan sanal varlık hizmet sağlayıcıları, Cumhuriyet için itibar riskleri yaratan kara para aklama ve terörizmin finansmanına (AML/CFT) karşı koyma konusunda düzenlemeye tabi değildir.”

coingape


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin