featured

Son Dakika ”SegWit2X çatallanması askıya alındı”

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Neredeyse aylardır Bitcoin gündemini meşgul eden Segwit2x güncellemesi tartışmalarında son dakika gelişmesi. Geliştiricileri tarafından yapılan bir duyuruya göre SegWit2X çatallanması askıya alındı.

Yapılan duyuruda:

Ne yazık ki, şu anda temiz bir blok yükseltmesi için yeterli fikir birliği oluşturmadığımız açıktır. Şu anki yola devam etmek, topluluğu bölebilir ve Bitcoin’in büyümesine bir aksilik olabilir. Segwit’in amacı asla bu değildir.  Bitcoin Blok zincirinde ücretler yükseldiğinde Blockchain kapasite artışının gerekli olduğunun açıkça görüleceğine inanıyoruz. Bu gerçekleştiğinde topluluğun bir araya gelip muhtemelen bir blok artışıyla ilgili çözüm bulmasını umuyoruz. O zamana kadar yaklaşan 2MB yükseltme planlarımızı askıya alıyoruz. 

Mike Belshe, Wences Casares, Jihan Wu, Jeff Garzik, Peter Smith ve Erik Voorhees

SegWit2x’in amacı neydi?

Segwit2x çabası basit bir amaçla başladı. Bu basit amaç, Bitcoin’in ölçeklenebilirliğini ve blok boyutunu arttırmaktı. O zamanlar, Bitcoin topluluğu yaklaşık 3 yıllık yoğun tartışma sonrasında kriz geçirdi ve Segwit için fikir birliği, madenciler arasında yalnızca %30 destekle uzak bir hayal gibi görünüyordu. Segwit2x, ağustos ayında ilk başarısını gösterdi. Çatallanmanın başarıyla sonuçlanmasıyla Segwit ekibi çabalarını projenin ikinci bölümüne odakladı: 2MB blok artışı.

Ekip, açıklamasında, hedeflerinin Bitcoin için daima sorunsuz bir gelişme olmasını sağlamak olduğunu söyledi. Daha büyük bir bloğa ihtiyaç olduğuna inansalar da daha da önemlisi toplumu bir arada tutmaya inandıklarını eklediler.

 


Bizi Telegram’da takip edin



Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin