SEC, EtherDelta kurucusunu kayıtsız borsa işlettiği gerekçesiyle suçlu buldu
SEC, EtherDelta kurucusunu kayıtsız borsa işlettiği gerekçesiyle suçlu buldu

SON DAKİKA: SEC, EtherDelta kurucusunu kayıtsız borsa işlettiği gerekçesiyle suçlu buldu

service service
Share

Share This Post

or copy the link

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), merkezi olmayan Ethereum borsası (DEX) EtherDelta’nın kurucusunu kayıtsız bir borsa yürüttüğü gerekçesiyle suçlu buldu.

EtherDelta zincir dışı bir altyapıya dayanıyordu

Merkezsiz bir borsa olarak faaliyet gösteren kripto işlem platformu, kullanıcılara kayıt olmadan ya da fonlarını borsa kontrollü bir cüzdana bağlamadan, Ethereum tabanlı tokenler üzerinden güvenilir bir şekilde ticaret yapmalarına izin veriyor. İşlem, akıllı bir sözleşme ile yönetiliyor; ancak bu borsa, işletmecisi tarafından sürdürülen zincir dışı bir altyapıya dayanıyordu.

SEC İcra Dairesi Yardımcı Direktörü Stephanie Avakian, yaptığı açıklamada şu sözleri kullandı:

EtherDelta’nın hem kullanıcı arabirimi hem de çevrimiçi bir ulusal menkul kıymetler borsasının altında yatan işlevselliği vardı ve SEC’e kaydolması ya da muafiyete hak kazanması gerekiyordu.

SEC İcra Dairesi direktörlerinden Steven Peikin de konuyla ilgili görüş belirtenler arasındaydı. Pelkin:

Menkul kıymet piyasalarında, dağıtık defter teknolojisinin kullanımı ve uygulanmasıyla önemli bir inovasyon dönemine tanık oluyoruz. Ancak yatırımcıları korumak için, bu inovasyon dijital pazarların gözetimini ve mevcut yasaların uygulanmasını gerektiriyor.

Coburn bulguları kabul etmedi

EtherDelta’nın kurucusu Zachary Coburn, SEC’in bulgularını kabul etmemesine rağmen 13 bin dolarlık peşin hüküm faizi ve 75 bin dolarlık ceza ile birlikte 300 bin dolarlık bir hacim kesintisi ödemeyi kabul etti.

ccn

seks hikayeleri

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin