Son Dakika: Nijerya’nın dijital parası için resmi duyuru tarihi açıklandı!
Son Dakika: Nijerya’nın dijital parası için resmi duyuru tarihi açıklandı!

Son Dakika: Nijerya’nın dijital parası için resmi duyuru tarihi açıklandı!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Ülkelerin dijital para çalışmaları hız kesmeden sürüyor. Şu anda dünya genelinde 100’ü aşkın ülkenin bir merkez bankası dijital para birimi (CBDC) için çalışmalar yaptığı biliniyor. Çin bu alanda bayrak taşıyıcı konumunda bulunurken ABD’den de hamleler gelmeye başladı. Son olarak Nijerya’da bir süredir konuşulan e-naira isimli dijital para biriminin resmi lansmanının yapılmak üzere olduğu öğrenildi. Nijerya Başkanı Buhari, e-nairanın resmi duyurusunu yapmaya hazırlanıyor.

Afrika’nın yıldız ekonomisinden dijital para duyurusu geliyor

Nijerya Başkanı Muhammadu Buhari’nin e-naira olarak bilinen Nijerya Merkez Bankası Dijital Para Birimi’ni (CBDC) resmi olarak 25 Ekim 2021 Pazartesi günü açıklaması bekleniyor. Duyurunun Başkan tarafından Abuja Eyalet Meclisi’nde gerçekleştirileceği bildirildi.

Duyurunun kaynağı, Nijerya Merkez Bankasına dayanıyor.
vdcasino
Merkez Bankasının Kurumsal İletişim Direktörü Osita Nwanisobi tarafından imzalanan bir açıklama ortaya çıktı. Açıklamada dijital para biriminin “Aynı Naira, daha fazla olasılık” temasıyla piyasaya sürüleceği belirtiliyor.

Afrika ülkeleri kripto para endüstrisinin kaderini belirliyor

Afrika ülkelerinde kripto para endüstrisinin benimsenme hızı oldukça dikkat çeken bir ivmeye sahip.

Jack Dorsey’nin de ilgi duyduğu coğrafyada özellikle P2P kripto para ticaretinin oldukça yüksek seviyelerde seyrettiği biliniyor. Piyasanın önümüzdeki yıllardaki seyrinin Afrika kıtasıyla doğrudan bağlantılı olacağı düşünülüyor.

nairametrics


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin