Son Dakika: MB, yılın son faizini açıkladı

Son Dakika: Merkez Bankası, faiz kararını açıkladı, sürpriz var mı?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası, Haziran ayına ait faiz kararını bugün itibarıyla açıkladı. İç piyasanın merak ettiği karar öğlen saatlerinde geldi. 2022 yılında sürdürülen sabit faiz kararında sürprize izin vermeyen Merkez Bankası, sabit tuttu.

Daha önceki dönemlerde yüzde 14 faiz yine sabit bırakıldı. 2022 senesinin ilk ayından bu yana Merkez Bankası politika faizinde hiçbir şekilde artışa gitmedi. Ancak 2021 yılının son döneminde faiz indirimleriyle piyasa beklentisinin aksine bir çalışma gerçekleşmişti. Bu da döviz kurlarının yükselmesine neden olmuştu.

Enflasyon artışına rağmen Türkiye, faiz artışını ivedilikle sıkı tutuyor. Bu durumun geçici olduğunu düşünen Merkez Bankası ve hükümet, faizi düşük seviyelerde bırakma niyetinde.

Amerika, bu ay 75 baz puan faiz artırmıştı

Enflasyon, Amerika’da beklentilerinin üzerinde gerçekleşmişti. Enflasyonun sürekli artmasından dolayı Fed, faiz noktasında şahin tutumuna devam etti. Enflasyon ile mücadalenin en iyi yöntemini faiz artırımı olarak gören Amerika Merkez Bankası, bu kararından vazgeçmeyeceğini dün yineledi.

Son yılların en büyük enflasyonuna tanıklık eden dünya, çareyi faiz artırımında buluyor. Türkiye ise faiz politikasını daha çok sabit tutma ya da indirme yolunu tercih ediyor. Geçtiğimiz günlerde ise Cumhurbaşkanı Erdoğan, faiz indirimi ile ilgili yeni bir açıklama yapmıştı.

 


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin