Son Dakika: Merkez Bankası, faiz kararında değişikliğe gitmedi

Son Dakika: Merkez Bankası, faiz kararında değişikliğe gitmedi

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Yurt içinde bugün tüm gözler Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası’na çevrilmişti. 2022 yılının ikinci ayında nasıl bir faiz politikası olacağı merak ediliyordu. Vatandaş, TCMB’nin kararlarını daha yakın takibe aldı. Bunun sebebi ise geçtiğimiz yılın son aylarında yaşanan dolar artışı. Son birkaç ay içinde sert bir tavır sergileyen Merkez Bankası, artık kararlarını sakinleştirdi.

Saat 14’te Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası, Şubat ayı faiz politikasını açıkladı. Ocak ayında olduğu gibi faiz bir kez daha sabit tutuldu. Enflasyon verilerinin iç açıcı olmaması faiz politikasını da etkiledi. Sadece ülkemizde değil dünya genelinde hem faiz hem enflasyon, ekonomik buhranlara yol açtı.

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası, 2021 yılının Eylül ayında faiz politikasını indirme yönünde belirlemişti. Bu politikanın ardından Aralık ayına kadar faiz 500 baz puan indirilmişti ve yüzde 19 olan faiz yüzde 14’lere kadar gelmişti. Fakat 2022 yılına girildiğinde faiz oranı sabit tutuldu. Ocak ayında sabit bırakılan oran, Şubat ayında da aynı kaldı.


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin